Foton: Per Wiklund
Landslaget

Radio- och TV-profilens sågning: "Fegt och ovärdigt beslut"

ANNONS

Rasar mot landslagsbeskedet om Hampus Ahrén.

Robert Tennisberg är en stor radio- och TV-profil inom sportjournalistik och har följt innebandyn i många år. I torsdags var han den som ledde Nykvarns presskonferens när den allsvenska klubben presenterade fem nyförvärv från SSL, varav ett extra prestigefyllt sådant i stjärnan Hampus Ahrén från Storvreta.

Idag framkom det i Innebandymagazinets intervju med förbundskaptenen Niklas Nordén att Ahrén stryks från landslagstruppen, något som får Robert Tennisberg att rasa i ett inlägg på Facebook. I inlägget skriver han:

”Rätt häftigt att det inom innebandyn går att värva en hel femma från högsta serien till andradivisionen. Mindre häftigt att en av spelarna, en 20-åring som redan är etablerad på toppnivå och ses som en av sportens stora framtidsmän, petas från en redan uttagen landslagstrupp. Med motiveringen att de inte vill jobba med spelare som inte spelar i högsta serien. Att grabben förmodligen kommer prestera ännu bättre på planen nu, för att han kommer att må ännu bättre som människa, slipper pendla tre timmar med bil varje dag, är i en miljö där han trivs bland polare, lägger man inte i vågskålen. Ett fegt, och ovärdigt, beslut i mina ögon. Ett dessutom överraskande sådant, då min erfarenhet av personerna i landslagsledningen är att de inte alltid gått i snitslade led för att försöka nå framgång.”

Läs Niklas Nordéns motivering till beslutet här.


TV: Veera Kauppi om Årets center-priset

Thorengruppens finska superstjärna är utsedd till Årets center i SSL 2020/21.

Den här artikeln handlar om: