Herrettan

Warbergs IBF:s herrlag läggs ner

ANNONS

Warberg har inte anmält sitt IBF lag till Herr1an och beslutat sig för att lägga ner laget istället.

I tisdags släpptes serieindelningarna till förbundsserierna och den stora överraskningen var att Rosersbergs IK och Warberg IBF inte anmält sina respektive Herr1an-lag till spel. För Innebandymagazinet berättade Rosersbergs sportchef Fredrik Raschke tidigare idag att man lägger ner hela innebandysektionen och flyttar till en ny förening. 

- Rosersberg läggs ner men spelarna och föreningen byter bara förening och ambitionen är att vårt så kallade fredagsmys ska leva vidare. Ambitionsnivån ligger fast och tidigare har föreningen varit en one-man-show där jag har haft målet att vi ska till Allsvenskan. Nu har vi hela styrelsen bakom oss där vi har ett uttalat mål att vi ska till Allsvenskan. Så enda skillnaden är egentligen att vi får offra ett år på det sportsliga planet men nu har vi verkligen musklerna att göra det vi vill. 

Warberg IC har som bekant ett lag i Allsvenskan och deras andralag Warberg IBF har lag i Herr1an, Herr2an, Herr3an och Herr4an. Men de har beslutat sig för att lägga ner Herr1an-laget till kommande säsong och för Hallands Nyheter berättar klubbchefen Emil Risberg varför. 

-  Förutsättningarna finns inte där just nu för att driva ett division 1-lag. Vi har inte riktigt spelarunderlaget för det, men även organisatoriskt måste vi vara redo för det. Så vi väljer att fokusera på det som finns under division 1-laget ännu mer i stället, säger Risberg till Hallands Nyheter.

I Rosersbergs fall så följde 90% av alla spelare med över till den nya föreningen Rosersbergs Arlanda IBK som har ett lag i Herr2an. 

- Det finns ett par äldre spelare som inte vet om de kommer köra vidare eller inte. Men när en sådan spelare som Linus Jämtdal (svensk mästare med Storvreta) reser sig upp och säger att ”vi kör” då var det inte svårt för de andra att följa efter. Alla våra framstående spelare är med på tåget, sa Raschke om vad som hände med deras spelare. 

Men vad som händer med Warbergs spelare är i dagsläget oklart enligt Risberg. 

- De har bara fått den kollektiva informationen. Så det vi gör den närmsta tiden är att ha enskilda samtal med spelarna utifrån vad de vill och deras ambitionsnivå. Vår ambition är att öka och förbättra för de spelarna vi har att kunna ta sig hela vägen till elitverksamheten. Det kan låta motsägelsefullt när vi tar bort ett steg men vi måste kunna driva saker och ting med kvalité och kunna göra det bra. För annars blir det inte bra ändå.


TV: Magnus testar GS Innebandycenter

Innebandymagazinets Magnus Fredriksson besöker det nya centret för individuell specialträning i Göteborg.

Matchrapporter: Utklassning när Munka-Ljungby besegrade Warberg IBF i Sparbanken Wictory Center

Den här artikeln handlar om: