#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Superligan

Många nya ansikten i Jönköping kommande säsong

ANNONS

Sportchefen: ”Vi är väldigt nöjda med den Silly season vi har gjort”

Ett av Silly seasons mest aktiva lag har varit Jönköping. Klubben har tappat flera tunga namn och har fått jobba flitigt för att ersätta de förlorade spelarna. 

– Spelare kommer och spelare går, säger Jönköpings sportchef Joakim Nordén till Innebandymagazinet. 

Flera tongivande spelare har lämnat Jönköping. Förstamålvakten Gustav Jansson har lämnat, men har ännu inte skrivit på för en ny klubb. Backen Filip Åkerblom väljer spel i Allsvenskan södra och rivalen Fagerhult Habo. Men de största spelartappen är de båda landslagsmännen Otto Weidman och Emil Nilsen som väljer att gå till Storvreta respektive Falun. Dessutom väljer Jönköpings bästa poänggörare förra året, Richard Hessmer att lägga klubban på hyllan. 

– Jag tycker vi har hanterat det bra. Vi har haft bra exit-samtal med alla spelare och vi har vetat om alla ganska länge så vi har kunnat planera utifrån det. 

Spelartappen av just Emil Nilsen och Otto Weidman är otroligt tunga tapp som varit väldigt viktiga för klubben både på och utanför planen. 

– De är viktiga på två olika sätt. Emil är en av världens bästa backar och bidrar väldigt mycket på banan och med sitt spel. Sen är han en fantastisk person att ha och göra med så jag önskar honom all lycka till. Otto bidrar också på banan, men Otto är en ledare också som tar väldigt mycket plats i ett omklädningsrum och utanför planen. Det blir andra som får kliva i den rollen vilket jag tror kan vara utvecklande för många.


Många spelare har lämnat och många spelare har värvats in. Sammanlagt har sju spelare värvats in och sportchefen Joakim Nordén har fått arbeta flitigt under hans försa silly season. Jönköping har inte möjligheten att ersätta spelare som Emil Nilsen och Otto Weidman rakt av, men Joakim Nordén är ändå nöjd med det arbetet som gjorts. 

– Sammanfattat nu, vi är dock inte riktigt klara, är vi väldigt nöjda med den silly season vi har gjort. Vi har varit extremt noggranna i rekrytering av spelare, vad det är för person, vad de är för karaktär i en grupp, vad man drivs, vad ska man bidra med, så vi har nästan varit i intervjuläge med de spelare vi har pratat med. Vi har inte möjlighet att ersätta Emil Nilsen med Emil Johansson, men då får man hitta andra vägar att gå och kunna bygga en ännu starkare grupp och hitta karaktärer som kan bidra med energi och så där. 

Värvningar över hela banan har gjorts av Jönköping. Bland annat har det dubbelvärvats från Lagan då Josef Sankell och rookien i Allsvenskans södra Alexander Zoric blir en del av truppen. Målvaktstalangen Emil Ödman har värvats in från Lindås och forwarden Anton Ekstrand från Strängnäs. På frågan om det är något namn Joakim Nordén vill lyfta lite extra nämner han bland annat backen Albin Jacobsson som värvats in från Kalmarsund. 

– Jag tycker att det ska bli väldigt intressant att se en sådan som Albin Jakobsson som kommer från en topp 4-klubb och allt vad det innebär. Han har spelat och tränat med de bästa i världen under två års tid. Nu ska han få kliva ur skuggan och få en större roll och spela sitt spel i större utsträckning. Det ska bli väldigt intressant att följa honom. 

I båset har det även blivit en förändring. Jakob Olofsson Adelin kommer inte fortsätta som, utan istället kommer Emil Stille ta över rollen som ny huvudtränare för Jönköping.

– Han kommer ge oss ett annat typ av ledarskap än vad JIK är vana vid. Stille är en extremt duktig taktiker och en bra matchcoach, men han är också en fantastisk människa vid sidan av planen som kan ta individer på ett väldigt bra sätt. Det tror jag är väldigt viktigt i hur man bygger grupper framöver, avslutar Joakim Nordén. 


TV: ”Jag vill höra ett enda rimligt argument”

Poddpanelen med Magnus Fredriksson, Ulf Andersson, Bruno Lundberg och Mikael ”Koppen” Lindqvist om att förbundet inte betalar tillbaka anmälningsavgiften till de lag vars serier stängdes ner.

Matchrapporter: Storvreta vann och avgjorde matchserien 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK

Du kanske även vill läsa:
#ibsilly 2021: SSL Herr - lag för lag
Plus #ibsilly 2021: SSL Herr - lag för lag
Den här artikeln handlar om: