Produktguiden

Innebandykungen växlar upp – ny butik i Umeå!

ANNONS

Göteborg har redan sin butik. Nu är det klart att Umeå får en ny specialbutik för innebandy.

Innebandykungen öppnar butik i gallerian Utopia i Umeå, drygt sju år och ett halvt år efter första butiken i Göteborg.

– Det känns faktiskt kul såklart. Målet är att ta stora marknadsandelar i norra Sverige, säger Innebandykungens VD Christian Winkler.

Den 5 augusti 2021 öppnar den nya specialbutiken i Umeå, som förutom innebandyutrustning även kommer att ha en aktivitetsbaserad yta med skottramp på plats. 

– För att kunna ta hand om våra kunder och ge dem riktigt bra service behöver vi finnas i Norrland med en fysisk butik, som komplement till vår webbshop. Vi har haft en målsättning om att öppna ytterligare en butik och valet av stad faller då naturligt på Umeå. Staden är ett innebandymecka med flera topplag i olika serier och det finns goda förbindelser till resten av de norrländska städerna. 

Innebandykungen har tecknat tre samarbetsavtal med föreningarna Gamla Stan IBK och FBC Moröbacke i Skellefteå samt IBK Dalen. I butiken kommer även besökarna att hitta supporterartiklar från bland annat IBK Dalen. 

- Vi har under snart ett år bromsat och väntat. Nu väljer vi istället att gasa för fullt. Ingen kommer ju ihåg en fegis.

Hur ser du på den nya säsongen, måste vara befriande att tänka på 2021/22 som en fungerande säsong?

- Det är alltid spännande med en ny säsong, men i år känns det extra kul. Vi tror det finns ett gigantiskt behov av en nystart av innebandy.

Butiken invigs den 5 augusti, i samband med turneringen Umeå Outdoor Floorball, och Innebandykungen kommer ligga i Utopias bottenplan. Mona Lidén, centrumledare Utopia, säger så här om tillskottet till gallerian:

– Det är en fortsatt stark trend med specialiserade butiker med hög produktkunskap och servicenivå, det är något kunderna gillar när de besöker en fysisk butik. Innebandykungens etablering blir ett utomordentligt bra komplement i gallerian och i Umeå, som är en av Sveriges absolut största innebandystäder på både dam- och herrsidan.


TV: Förbundet överkörda av innebandy-Sverige i Tävlingskongressen? ”Anmärkningsvärt”

Poddpanelen med Magnus Fredriksson, Ulf Andersson, Bruno Lundberg och Mikael ”Koppen” Lindqvist om besluten som togs på Tävlingskongressen.

Du kanske även vill läsa:
Hon blir butikschefen i nya Umeåbutiken
Hon blir butikschefen i nya Umeåbutiken
Den här artikeln handlar om: