#ibsilly
Herrettan

Han lämnar Herr1an-laget för nytt uppdrag

ANNONS

Magnus "Binge" Jäderlund har gjort sitt i Rosersberg.

Magnus "Binge" Jäderlund är en av Sveriges absolut mest meriterade tränare. Han har varit coach på högsta nivå i 15 år och har haft huvudansvaret i lag som Råsunda, Caperio Täby, Storvreta, Djurgården och AIK. Vid två tillfällen har han utsetts till Årets Tränare i svensk innebandy och har bland annat tre SM-silver, två SM-brons och ett Champions Cup-guld på meritlistan.

Hans senaste tränaruppdrag var i Herr1an-laget Rosersberg, som han tog över i april förra året. Men det blev bara fyra matcher i Upplands-laget för Jäderlund innan serien stängdes, och nu kommer han gå vidare för nya uppdrag – det meddelar Rosersberg på sin Instagram-profil:

Underbart är kort! Tillsammans skulle vi uträtta stordåd, nu går vi skilda vägar.
Denna säsongen vart inte alls som planerat, trots covid så tog vi oss igenom en bra & rejäl sommarträning. Vi fick mäta våra krafter mot bra motstånd under försäsongen. Bland annat plockar vi ”poäng” av bägge lag som går upp i SSL. (Seger mot Djurgården & oavgjort mot Hagunda) Serien han precis starta & lagom till vi fått upp farten stängdes det ner... 

Vi fick aldrig chansen att bevisa vad vi byggt! Nu går Magnus ”Binge” Jäderlund vidare till nya uppdrag. Vi har gjort vad vi kunnat för att få fortsätta resan tillsammans. Vi är tacksamma för den tid vi fått. För även om den blev kortare än önskat så har vi sugit åt oss av Binges erfarenheter & kunskaper.
För hur det än är så gav Binge oss ett kvitto på att vi har något spännande på gång & att vi kommer bli att räkna med! Tack för allt Coach & stort lycka till! Vi ses till hösten när fredagsmyset är åter!

"Binge" har inte presenterats för någon ny klubb ännu, men uppgifter till Sportexpressen har placerat honom i SSL-nykomlingen Djurgården. Uppgifter till Innebandymagazinet säger dock att Djurgården inte ska vara aktuellt för Jäderlunds del. Vi har pratat med Binge som är förtegen om sin framtid och han vill varken bekräfta eller förneka om han är klar för Djurgården eller någon annan klubb.

- Det svänger snabbt i innebandy och det gäller inte minst i silly season-tider. Jag är en matchcoach som söker en utmaning som känns rätt. Hoppas att det löser sig inom kort och att pusselbitarna hamnar på rätt plats. 



TV: SSL-klubben har gjort klart med landslagsback

Här spelar Rasmus Andersson nästa säsong: "En av ligans bästa backar"

Matchrapporter: Rosersberg vann mot Tyresö Trollbäcken på bortaplan Dålig start sänkte Rosersberg mot Hammarby

Den här artikeln handlar om: