Foto: Per Wiklund
SM-final

Cajsa Elm är redo för sin första SM-final

ANNONS

Pixbos poängdrottning: "Kröna den här stormiga resan med ett guld"

21-åringen Cajsa Elm har haft en spännande innebandykarriär hittills. Under sitt första år i SSL med Jönköping belönades hon med priset årets rookie i SSL. År 2019 gick flyttlasset från Jönköping till Pixbo och under sin karriär har hon även fått prova på spel i A-landslaget. I helgen spelar Cajsa Elm sin första SM-final.

– Det är inte alla som får möjligheten att spela en sådan här stor match, säger Cajsa Elm till Innebandymagazinet.

Under vägen till SM-finalen i Gävle bjöds Pixbo både på både en del lätta och svåra matcher. I kvartsfinalen stod Rönnby för motståndet där Pixbo vann tryggt med 3–0 i matcher. Endre väntade i semifinalen och bjöd på tuffare motstånd. Matchserien gick till en femte avgörande match där Pixbo vann med 2–1. Cajsa Elm lyfter fram nycklarna i att Pixbo ska spela final och inte Endre. 

– Dels skulle jag vilja säga fysiken. Det kändes som att i sista matchen att vi kunde rulla på färre spelare, att vi orkade det på ett annat sätt. Jag tycker också att vi har bättre spelarmaterial än Endre. Jag tycker helt enkelt att vi är bättre än Endre. Tycker att vi visade i de två första matcherna att vi är bättre. Sen så spelade Endre upp sig, men det var framför allt deras första femma som var riktig vass medans vi har haft mer bredd på det hela. 

Pixbos poängdrottning Cajsa Elm landade på 44 poäng i grundserien och kom på en sjunde plats i poängligan. I slutspelet har poängproduktion fortsatt då hon har gjort 14 poäng så här långt. Poängproduktion från senaste säsongen har ökat, men Cajsa Elm tycker att den statistiken är lite missvisande. 

– Jag tycker inte riktigt man kan jämföra förra säsongen heller. Det var två matcher mindre och det var två matcher nu som jag gjorde fem poäng vilket är tio poäng. Då kommer vi på samma poäng som jag gjorde förra säsongen. Jag tycker inte riktigt att man kan jämföra det, även om man har fått bättre utdelning i år. Vad det beror på skulle jag främst säga är att jag har fått bra kemi i femman, särskilt efter jul när jag sattes ihop med Emma Stenberg och Amanda Berggren. 

21-åriga Cajsa Elm kommer som sagt spela sin första SM-final nu i helgen. Resan dit har varit en svängig historia för Pixbo och Cajsa Elm hade gärna vilja se resan sluta på bästa tänkbara sätt.

– Det känns som att Thorengruppen är favoriter och jag känner att vi har allt att vinna här nu. Vi har haft en strulig säsong bakom oss, det har hänt väldigt mycket och jag tycker man kunde se det väldigt tydligt på det ni (Innebandymagazinet) la upp där om ”Pixbos stormiga väg till finalen”, för det har verkligen hänt mycket den här säsongen. Nu äntligen är det sista steget och då känns det som att vi har gått igenom så himla mycket och skulle ha varit riktigt kul om vi kan få kröna den här, om man får säga det så, stormiga resan med ett guld. 

Starka Thorengruppen med stjärnor som systrarna Kauppi, Emelie Wibron och Sofia Joelsson, för att nämna några, är hindret Pixbo måste besegra för att få lyfta pokalen på lördagen. 

– Vi måste sätta försvaret, vi får inte ge dem några ytor så att de kan göra billiga mål. De har så pass skickliga spelare som kan göra det på egen hand och går vi bort oss så kommer de få lägen. Först och främst måste vi strypa det och sen måste vi sätta vår lägen också. Jag tror det kommer bli en väldigt tajt match och jag tror man inte kommer få så många lägen. Då är det otroligt viktigt att ha skärpan i avsluten och sätta bollarna på mål sa att det blir en farlig situation, avslutar Cajsa Elm. 


Videoblogg: "Konstaterat att det är i stort sett omöjligt"

TV: Magnus Fredriksson kommenterar beskedet att Kalmarsund drar sig ur semifinalspelet.

Du kanske även vill läsa:
20 frågor till finaltränarna: Fredrik Larsson
20 frågor till finaltränarna: Fredrik Larsson
20 frågor till finaltränarna: Christoffer Suominen
20 frågor till finaltränarna: Christoffer Suominen
Den här artikeln handlar om: