Mullsjö-Storvreta 6-7 SD (2-4 i matcher)
Foton: Per Wiklund
SM-slutspel

Storvreta till SM-final - stor ilska i Mullsjö: "Ovärdigt slut"

ANNONS

Totalsågar domarnas beslut: ”Man måste kunna ställa högre krav”

Storvreta är klara för sin åttonde SM-final, men det satt väldigt långt inne. Mullsjö ledde den sjätte semifinalmatchen med 5-2 och hade ett drömläge att tvinga fram en sjunde och avgörande match. Men Storvreta kom tillbaka, och kunde till slut kvittera med mindre än en minut kvar av ordinarie speltid. Matchen gick till förlängning och där blev Henrik Stenberg matchvinnare i powerplay genom att skicka in bollen till slutresultatet 6-7.

Men den stora snackisen handlar om utvisningen på Simon Karlsson, som ledde till att Storvreta kunde avgöra i powerplay. Storvreta hade precis tilldömts ett frislag och därefter skickade Karlsson iväg bollen, vilket domarna ansåg var fördröjande av spelet.

– Ett ovärdigt slut på en bra semifinalserie, så kan man sammanfatta det, säger Mullsjös tränare Johan Nygårdh till Innebandymagazinet och fortsätter: 

– För mig är det bara väldigt konstigt att man kan välja att avgöra en semifinalserie på det här sättet när vi har kämpat i sex matcher, att ta ett sådant beslut tyder på att man inte har spelförståelse och att man inte passar in i den rollen i de här viktiga matcherna. Man ska inte skylla på domarna i vanliga fall men idag är det svårt. Vi har många småskadade som krigar så blodet sprutar, ändå står vi till slut och förlorar efter felaktiga och konstiga beslut. Det är svårt att sätta fingret på vad vi hade kunnat göra annorlunda i matchen heller, alla spelar bra, och så landar det i en sådan här grej. 

Har ni pratat med domarna och vad säger de om situationen?

– Vi har pratat med dem och de tycker att de tar rätt beslut. Då är det för mig bara ett tecken på att man inte har med det här att göra. Då är det ingen idé att diskutera. Alla får göra misstag, sådant händer allihopa, men ett sådant beslut baseras inte bara på misstag. Och hade det varit åt andra hållet att en Storvretaspelare hade petat undan bollen så hade de aldrig tagit en utvisning. 

Regelboken är en sak, men tycker du även det handlar om att man ska ha lite ”känsla” med tanke på läget i en förlängning?

– Men även regelboken… bollen rullar knappt därifrån. Okej om han hade skjutit ett skott därifrån, men det är inte ens någon som reagerar på att det händer någonting. Då kan man inte ta det beslutet i det läget. Gubbarna har slitit hela säsongen och så slutar det med att två står som huvudrollsinnehavare och skickar ett lag till finalen. Man måste kunna ställa högre krav för att den här sporten ska tas på allvar och utvecklas någon gång. 

– Tyvärr finns det bara ett domarpar som håller nivå, det är Thomas Andersson och Rickard Wissman. De klarar av att döma matcher som betyder något och hade aldrig sett till att det blivit så här. Att man inte skickar de bästa domarna när bara en semifinalserie är igång är ett under. De bästa lagen är kvar och de sämsta har fått sluta spela, jag tycker det borde vara samma på domarsidan. Att de bästa domarna dömer och de sämsta har tagit semester. Det är för dåligt. 

Hur vill du annars summera den här semifinalserien för er del?

– Vi krigar och har skador på landslagsspelare och allting, gubbarna krigar heroiskt i varje match och lägger hela sin själ och sitt liv i att vi ska ta oss till final, som jag tycker vi förtjänar. Då är det extra grymt med ett sådant här slut. Det är två jämna lag och att det ska avgöras så här är bara fel. Vi har två orutinerade tränare på den här nivån och ändå är vi med och utmanar de som kanske på pappret ska jogga hem serien. Jag tycker bara synd om mina spelare.


TV: Blev nobbad av landslaget: "Det tog väldigt hårt"

Billy Nilsson: "Jag fick inte vara med i landslaget när jag var bäst på innebandy i landet" - "Jag festade inte på ett helt år, åt rätt och gjorde allting rätt"

Du kanske även vill läsa:
Betyg: Mullsjö-Storvreta
Plus Betyg: Mullsjö-Storvreta
Henrik Stenberg: "Det är bara larvigt"
Henrik Stenberg: "Det är bara larvigt"
Den här artikeln handlar om: