Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Henrik Stenberg: "Det är bara larvigt"

ANNONS

Svaret till Mullsjö: "Det är skitsnack" - och till Falun: "Plötsligt jättesynd om dem"

Storvreta är klara för SM-final efter att ha slagit Mullsjö i den sjätte semifinalmatchen med 6-7 efter sudden death, där rutinerade Henrik Stenberg avgjorde i powerplay.

– Matchen ikväll var väldigt lik de andra matcherna. Det går lite upp och ner för båda lagen. Vi kontrollerar större delen av matchen men skapar för få riktigt bra lägen över 60 minuter, säger Henrik Stenberg till Innebandymagazinet. 

Upprinnelsen till Storvretas powerplay som avgjorde var att Mullsjös Simon Karlsson fick utvisning för fördröjande av spelet, något som fick Mullsjö att rasa.

– Jag har inte sett situationen i efterhand, men jag såg bara att bollen slogs bort. Sedan var och hur har jag inte riktigt koll på. Men i grunden är det ju jävligt surt om det var en sådan utvisning som inte är nödvändig att ta, det är tråkigt, säger Stenberg.

Mullsjö menar att om ni hade gjort så så hade ni inte fått utvisning...?

– Det är skitsnack om de säger så. Jag tror vi har haft färre utvisningar med oss än vad de har haft i den här semifinalserien. Ändå har vi varit ganska dominerande i matcherna med mycket boll och så. Nej, det håller jag inte med om. Sedan kan utvisningen i sig vara jättefel ändå, men det andra är bara larvigt.

Har ni inga fördelar hos domarna för att ni är Storvreta?

– Nej, tvärtom skulle jag säga faktiskt. Så upplever väl alla det, man tycker alltid att motståndarna får fördelar. 

Nu råder det ju oklarheter kring när SM-finalen kan spelas med de sjukdomar som råder i den andra semifinalserien, vad tänker du om den ovissheten?

– Hela säsongen har ju varit… en spännande sak, eller vad man ska säga. Det har varit vad det är. Det är ingen vanlig säsong, inget vanligt slutspel och det blir ingen vanlig final heller. Det är bara att ta det som det kommer. 

Ni vill inte bli tilldelade ett SM-guld i alla fall, som Falun blev i fjol?

– Nej. De var ju glada för det tydligen, men i år är det plötsligt jättesynd om dem. Det är ju lite roligt. Det svänger fort i vad man tycker. 


TV: Blev nobbad av landslaget: "Det tog väldigt hårt"

Billy Nilsson: "Jag fick inte vara med i landslaget när jag var bäst på innebandy i landet" - "Jag festade inte på ett helt år, åt rätt och gjorde allting rätt"

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Du kanske även vill läsa:
Storvreta till SM-final - stor ilska i Mullsjö: "Ovärdigt slut"
Storvreta till SM-final - stor ilska i Mullsjö: "Ovärdigt slut"
Betyg: Mullsjö-Storvreta
Plus Betyg: Mullsjö-Storvreta
Den här artikeln handlar om: