EXTRA EXTRA
Foto: Albin Skur
SM-slutspel

Falun kan vara klara för SM-final efter Covid-utbrott i Kalmarsund

ANNONS

Först skulle Falun förlora semifinal 5 på W.O, nu är de istället vidare till final enligt reglementet.

Tidigare idag slog bomben ner att kvällens femte semifinal mellan Kalmarsund och Falun ställs in på grund av Corona-utbrott i Falun och beskedet från förbundet var att Falun skulle förlora matchen på W.O. Något som Faluns tränare Thomas Brottman ställde sig frågande till och han sa in en intervju med Innebandymagazinet att han tyckte att förbundet skulle skjuta fram slutspelet och SM-finalen istället så att det fick avgöras på planen. Något som han fick medhåll av Kalmarsunds klubbchef Per Wiberg om i ett inlägg på Facebook

Nu har hela situationen tagit en stor vändning eftersom även Kalmarsund har fått bekräftade fall av smittade spelare.

- Vi har varit väldigt tydliga från det att vi fick beskedet om detta att vi tycker att matcherna ska spelas på ett eller annat sätt. Men nu har vi ställts inför lite andra utmaningar då vi också har spelare som testats positivt. Så det är uteslutet att spela någon mer SM-semifinal för båda lagen skulle jag påstå den närmaste veckan, säger Kalmarsund klubbchef Per Viberg till Innebandymagazinet.

Hur många spelare har ni som är positiva?

- Jag vet inte exakt det är så färska uppgifter och vi har inte hunnit att testa alla spelare och ledare än. Men det rör sig om tre fyra spelare hittills.

Läs också: Reglementet för slutspelet

Eftersom båda lagen har smittade spelare så ändras förutsättningarna och enligt förbundets reglemente om båda lagen är smittade och inte kan slutföra matchserien så utses det laget som leder matchserien som segrare.

- Nu är vi i ett läge där båda lagen har konstaterade fall och kan inte genomföra matchserien. Nu är det upp till Förbundet och avgöra vad som händer. Beslutet ligger i Förbundets händer om de vill att de ska avgöras på planen eller om de vill utse Falun som segrare eftersom de leder matchserien.

Klockan 15.00 ska Kalmarsund, Falun och Förbundet ha möte om den uppstådda situationen och inför det mötet har Viberg inställningen att SM-finalen ska flyttas fam.

- Jag tycker att det är självklart i det här fallet att man ska flytta SM-finalen en vecka. Det tyckte vi även innan vi hade smittade spelare. Det är inte värdigt ett slutspel att kora en vinnare utan att få spela om det. Men skulle tävlingsutskottet besluta att Falun skulle vinna eftersom de leder med 3-1 så är det inget som vi kan påverka utan det är bara att förhålla sig till det.

Innebandymagazinet har sökt flera på Förbundet utan framgång.

 

TV: Blev nobbad av landslaget: "Det tog väldigt hårt"

Billy Nilsson: "Jag fick inte vara med i landslaget när jag var bäst på innebandy i landet" - "Jag festade inte på ett helt år, åt rätt och gjorde allting rätt"

Matchrapporter: Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger Kalmarsund tog ny seger mot Växjö Likaläge i matchserien efter Växjös seger mot Kalmarsund IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö Kalmarsund fick en bra start mot Växjö

Den här artikeln handlar om: