Superligan

Dubbla värvningar för Jönköping

ANNONS

Herrarna har värvat en landslagsspelare och damerna har värvat från Allsvenskan.

U19-landslagsmålvakten Emil Ödman är klar Jönköpings SSL-lag de kommande två säsongerna. 19-åriga målvaktstalangen har spelat i Lindås Rasta hela karriären och han har varit uttagen till samtliga läger med U19 landslaget som laddar upp inför VM i augusti. 

 - Emil är en stor målvakt med bra spelförståelse som har framtiden för sig. I år kommer vi jobba tydligare med våra målvakter, att då få en möjlighet att få in en sådan spännande målvaktstalang som Emil känns väldigt roligt. Vi tror att Emil har bra förutsättningar för att kunna bli en riktigt bra SSL målvakt säger sportgruppens Ulf Ekwall i ett pressmeddelande.

Ödman om att lämna moderklubben för nya äventyr:

- Jag fick väldigt bra intryck av JIK. De la fram en bra plan och var tydliga vad de vill med mig. Det känns också väldigt spännande att få komma till en sådant ungt och hungrigt lag. Jag känner några spelare sedan tidigare och ser fram emot att få komma igång och träffa övriga spelare och ledare.

Jönköpings damer har också ett lag i SSL och även de har gjort klart med ett nyförvärv. Precis som Emil så har Julia Adolfsson spelat hela karriären i sin moderförening Fröjereds IF. 22-åringen har spelat de fem senaste säsongerna i Allsvenskan där hon snittat straxt över en poäng per match. 

- Julia är en spelare jag sett flera gånger under årens lopp. En väldigt duktig innebandyspelare som har fin blick för spelet och kan spela på flera positioner vilket är bra! Hon är en naturlig ledargestalt med sin ödmjukhet och uppoffrande spel, vilket man ser både på, och utanför banan. Fantastiskt kul att Julia väljer att ta nästa steg med oss i JIK. Hon passar väldigt bra in i den satsningen vi vill göra framåt, säger tränare Fredrik Fredin i ett pressmeddelande.

Adolfsson om att lämna moderklubben för att göra en elitsatsning:

- Det känns jättekul att ha skrivit på för JIK. Jag fick ett väldigt bra intryck av både spelare och ledare så jag ser fram emot nya utmaningar i en ny klubb och en ny stad. JIK har något spännande på gång och jag gillar den satsningen de gör både på och utanför banan.


TV: Därför lämnar Billy Nilsson SSL

Profilen vill ta Gävle till SSL-kval: "Jag kommer göra en jättesäsong"

Matchrapporter: Storvreta vann och avgjorde matchserien 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK

Den här artikeln handlar om: