Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan södra

19-åringens framtid klar: "En oslipad diamant"

ANNONS

Oscar Magnusson har gjort sitt #ibsilly-val: "Tongivande på allsvensk nivå"

19-årige Oscar Magnusson har länge setts som en av Sveriges mest lovande spelare i sin årskull (född 2001). Den här säsongen fick Tyresö Trollbäcken-produkten chansen i Allsvenskan med Visby medan Herr1an stängdes ner, och imponerade med att snitta över en poäng per match. Nu är det klart att det blir en fortsättning på Gotland.

Klubbchef Joakim Bandholtz kommenterar:

- Mange är en riktigt fin spelare. Han har inte bara unika egenskaper som spelare utan är också en mycket fin person som är otroligt lojal laget och sin roll. För att tala i klyschor så är han en oslipad diamant. Jag väl även passa på och tack min gamla moderförening för ett unikt och bra samarbete under hela affären som i praktiken pågått sen november.

Huvudtränare Anton Olofsson:

- Känns riktigt bra att få detta klart. Oscar är en ung spelare som redan nu är tongivande på allsvensk nivå och har helt klart framtiden för sig. Jag är övertygad om att han kommer fortsätta ta steg i sin utveckling kommande säsonger hos i Visby IBK och givetvis vara en viktig kugge i återtåget till SSL.


TV: ”Jag skulle bli av med livet om jag gick ut på gatan”

Djurgårdens tränare Mikael Öhman om vad som skulle krävas för att han skulle träna AIK.

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele Visby klart för kval till Superligan Visby vann stort senast – nu tog IBF Falun Utveckling revansch

Den här artikeln handlar om: