Foto: Per Wiklund
Landet runt

Innebandyförening skänker sexsiffrigt belopp till medlemmarna

ANNONS

Medlemmarna i IBK Vänersborg fick ett rejält påskägg av sin styrelse i helgen.

Det går inte att öppna en tidning och bläddra till sportavdelningen utan att läsa svarta rubriker om ekonomisk kris och uteblivna intäkter i pandemins fotspår. Sociala medier svämmar över med föreningar som vädjar om donationer och som säljer soffbiljetter för att få verksamheten att gå runt. 

En förening som skiljer sig från mängden är IBK Vänersborg som istället för att se missade publikintäkter, uteblivna kioskintäkter och inställda cuper så har de tagit på sig andra glasögon när det tittat på pandemin och sett besparingar på bussresor för seniorlagen, uteblivna domaravgifter och kraftigt minskade hallhyror. 

 - När vi nu närmar oss slutet och summerar vår ekonomi känner vi att vi har god kontroll på vår ekonomi. Därför har styrelsen beslutat att vi inte skall sikta på något positivt resultat i år utan istället ge tillbaka till våra medlemmar i form av återbäring, skriver styrelsen på föreningens hemsida

Så istället för att höja avgifter och be medlemmar om extra pengar har Vänersborg beslutat att dela ut 100 000 kronor i återbäring till sina medlemmar. 

- Återbäringen blir per lag och är baserad på den träningsavgift som respektive spelare/lag betalt och skalat den mot den totala återbäringen. Återbäringen kommer sättas in på respektive lags lagkassa där man kan använda den för tex. cup:er, träningsläger eller andra trevliga aktiviteter inom laget under och inför kommande säsong. 


TV: Så kan innebandyn tjänar mer pengar på sina arrangemang

Henrik Berndtson, en av Sveriges mäktigaste inom nöjesindustrin, om målgruppen som innebandyn ska attrahera för att skapa fler intäkter.

Matchrapporter: Varla vann enkelt borta mot Vänersborg Ny tung förlust för Vänersborg – som tvingas lämna serien Pixbo vann stort senast – nu tog Vänersborg revansch Förlustsviten bruten för Zenith – efter 11-8 mot Vänersborg Vänersborg vann enkelt hemma mot Lindome

Den här artikeln handlar om: