#ibsilly-nytt
Foto: FBC Kalmarsund
Superligan

Succéspelarens nya SSL-klubb är klar

ANNONS

SSL-debutanten Tim Andersson Carlsson har skrivit på ett treårskontrakt med FBC Kalmarsund.

Fagerhult Habos succéspelare Tim Andersson Carlsson som sensationellt slutade på tredje plats i skytteligan som rookie är klar för FBC Kalmarsund. 

- Det känns otroligt skönt att det är klart med FBC Kalmarsund och jag är väldigt stolt att få bli en del av Kalmarsund. Intrycken jag har fått av FBC är bara positiva, med hur professionellt det är i föreningen där det finns ett driv mot ett gemensamt mål som är SM-guld och det passar mig väldigt bra", säger Tim Andersson Carlsson i ett pressmeddelande. 

I Kalmarsund kommer "TAC" bland annat bli lagkamrat med Kim Nilsson som precis som sin 13 år yngre kollega gjorde 38 mål den här säsongen. 

 - Jag tycker Kalmarsund spelar en rolig och fartfylld innebandy, som jag tror kommer passa mig bra och där det finns väldigt bra innebandyspelare. Jag tror FBC Kalmarsund är den bästa klubben för mig att fortsätta min utveckling, då alla förutsättningar finns i föreningen. 

Sportchef Adam Kallenberg om värvningen:

- Tjurskalligheten, aggressiviteten och det mytomspunna skottet kommer riva ner mängder av applåder i Kifab arena till höst. Dessa tre egenskaper kommer spela en viktig roll för Tim i hans strävan att bli en utav hörnstenarna i FBC Kalmarsund. Att kontinuerligt prestera match efter match är något som imponerar oavsett hur mycket erfarenhet man har. Att Tim dessutom knappt är torr bakom öronen gör bedriften än större.   


"Herrallsvenskan skulle inte heller ha spelat"

Lockerud Mariestads tränare Mickael Fredriksson kritisk till att herrallsvenskan fick fortsätta spela men inte damerna.

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: