#ibsilly-nytt
Magnus Norrman kan bli kvar på Thorengruppens tränarbänk även nästa säsong.
Foto: Tomas Brandt Wangel
Superligan

Efter säkrade kontraktet - blir succétränaren kvar?

ANNONS

Berättar om tankarna inför nästa säsong: "Vi för en dialog".

Nykomlingarna Thorengruppen avslutade säsongen på bästa tänkbara sätt med seger, 9-4, borta mot Jönköping. En seger som innebar att laget la beslag på tiondeplatsen i SSL - just före Jönköping. 

För succétränaren, Magnus Norrman, som plockades in i början av december - efter att laget gått vinstlösa i sina tio inledande matcher - kan segermatchen mot Jönköping ha varit den sista matchen i lagets tränarbås. 42-åringen, som har tre SM-guld på meritlistan från tiden som tränare i Iksus damlag, sitter på ett utgående kontrakt och har ännu inte tagit något beslut kring nästa säsong. 

I början av mars, efter att kontraktet säkrades, kommenterade Norrman sin framtid så här till Innebandymagazinet

- Det är oklart hur det blir nästa säsong, jag brukar vara en sådan tränare som kliver in när det behövs och skapar en bra gruppdynamik och vinnarkultur. Men sådana här matcher gör ju så att man vill fortsätta med detta tills man dör. 

Efter segern i sista matchen mot Jönköping, berättar tränaren, i en intervju med Västerbottens-Kuriren, att han diskuterar framtiden med klubben - och öppnar upp för att skriva på ett nytt kontrakt: 

– Vi för en dialog, men det är inget som är klart. Min största drivkraft är att få människor att växa. Att få se glädjen när människor lyckas med det är värt så otroligt mycket. I stället för att sitta här på bussen och vara ledsen över att ha åkt ur serien så firar spelarna nu att vi höll oss kvar. Det är fantastiskt, säger han till VK

Magnus Norrmans facit - match för match: 

Höllviken-Thorengruppen 6-5 efter straffar  

Växjö-Thorengruppen 10-5

Thorengruppen-Storvreta 5-8

Thorengruppen-Höllviken 10-11 efter förlängning 

Pixbo-Thorengruppen 8-9

Linköping-Thorengruppen 4-3 efter straffar 

Falun-Thorengruppen 9-2

Thorengruppen-Fagerhult Habo 11-10

Thorengruppen-Jönköping 8-6

Mullsjö-Thorengruppen 8-6

Thorengruppen-Kalmarsund 6-5 efter förlängning 

Helsingborg-Thorengruppen 8-7

Thorengruppen-Sirius 6-4

Thorengruppen-Växjö 1-8

Jönköping-Thorengruppen 4-9


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen Växjö vann klart borta mot Thorengruppen IBF Falun besegrade Thorengruppen och toppar nu tabellen Thorengruppen avgjorde med fem mål i sista perioden

Den här artikeln handlar om: