Emil Wiklund stannar i IBK Dalen.
Foto: Jimmy Palm
Superligan

BEKRÄFTAT: Supertalangens val - här spelar han nästa säsong

ANNONS

18-åringen har bestämt sig om sin innebandyframtid.

Dalen har en spännande silly season framför sig och man har fått en bra start. Man har redan gjort klart med viktiga nyckelspelarna Daniel Sonidsson och Måns Parsjö-Tegnér.

Nu kan Innebandymagazinet avslöja ytterligare en förlängning i Umeålaget. Inlånade stortalangen Emil Wiklund kommer flytta ner till Umeå och fortsätta karriären i Dalen och därmed göra övergången från Gamla Stan permanent. 

– Jo absolut, jag trivs i laget och allting, gillar deras spelsätt och Dalen har nåt spännande på gång så absolut, så hade det varit roligt. Och sen, det är ju ganska nära hem också mellan Umeå och Skellefte, så det hade passat bra på så sätt, säger Emil Wiklund till Innebandymagazinet.

Det låter som att det blir fortsatt spel i Umeå och Dalen?

– Jo, så blir det.

Hur blir det med jobb och så då, kommer Dalen hjälpa till med det?

– Ja, Urban har sagt att han ska hjälpa mig, så det är jättebra och jätteskönt att han hjälper till med det. Sen får vi se vad det blir för jobb, säger Emil Wiklund.

Tidigt att säga kanske, men hur länge ser du dig i Umeå då?

– Det vet jag inte (skratt). Men de har nåt spännande på gång i alla fall, det känns som de kommer ta ett guld snart, med deras nya spelsätt och allting. Det känns roligt i alla fall. 

Klubbdirektör Urban Karlsson bekräftar också nyheten:

– Han är klar, det känns jättebra. Han har bestämt sig för att köra med oss. 

Wiklund hyllas rejält av Karlsson, som av förklarliga skäl är nöjd med övergången.

– Han kommer att flytta till Umeå i sommar och spela med oss, så det känns jätteskönt. Vi har varit väldigt nöjda med han i år och vi har fått låna han på dubbellicens av Gamla Stan och det har varit jättelyckat. Han har ju startat många matcher och gjort mycket bra för oss. Han känns helrätt för oss, han passar så bra in i vårat spel också, han är duktig på att forechecka, han är snabb, han är stark, bra arbetskapacitet, kan göra mål när läge ges så att nä, vi är verkligen supernöjda. Det är en kille som vi verkligen velat ha, avslutar Urban Karlsson. 

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: