#ibsilly
Johansson och Sonidsson spelar i Helsingborg respektive Dalen nästa säsong.
Foto: Per Wiklund och Adam Troy
Superligan

Två stekheta #ibsilly-nyheter från SSL

ANNONS

Helsingborg värvar U19-landslagsman och Dalen förlänger med stjärnforward.

Tidigare stod det klart att Lerums U19-landslagsback Oscar Johansson skulle lämna klubben för spel i SSL. Nu är det bekräftat vart han hamnar: FC Helsingborg.

Den 18-åriga backen har gjort stor succé i Lerum den här säsongen och snittar över en poäng per match. 

– Vi är otroligt glada att Oscar valt FC Helsingborg. Oscar är en framtida storback och med rätt förutsättningar har han alla ingredienser för att nå ett landslag i framtiden. Oscar är en spelskicklig högerback som har styrkorna i spelförståelsen passningsspelet och sitt fina duellspel, säger Helsingborgstränaren Niklas Pålsson till klubbens hemsida.

- Han har iår varit Allsvenskan Södras bästa back och kommer redan under sitt första år sätta avtryck för vårt spel i FC Helsingborg. Vi har haft en dialog i över två år med Oscar där han varit nere många gånger och tränat med oss och därför känns det lite extra kul att han nu väljer oss före många av våra SSL konkurrenter!

Oscar Johansson, som skrivit på för två år, om sitt klubbval:

– FCH spelar en innebandy som passar mig tycker jag. Jag har ett fått ett bra intryck av gruppen och även Niklas som tränare. Jag siktar på att bli bäst och i slutändan nå landslaget.

Helsingborg är inte den enda klubben som spetsar sin trupp. Även Dalen presenterade ett viktigt #ibsilly-besked under tisdagen, då man skriver på ett nytt fyraårs-avtal med viktiga forwarden Daniel Sonidsson. 

- Vilket engagemang klubben får från denna kille! Han har bestämt sig för att pusha sig själv så långt som han bara kan inom innebandyn och jag tycker säsongsstarten innan skadan är en försmak på vad framtiden kan innehålla för denna kille, säger Dalens tränare Jonatan Brolin i ett pressmeddelande.

- Viktigast för mig som tränare har varit Daniels engagemang för spelsystemet och det hårda jobbet han lagt ner på varje träning och match. Tror det är få spelare i SSL som springer lika mycket på banan som denna kille! Jag hoppas och tror att han fortsätter vara en stor pådrivare i laget och ett föredöme utifrån lagets riktlinjer. Grymt viktigt besked för IBK Dalen.

Daniel Sonidsson, som gjort 18 poäng på bara 9 matcher i år, om sitt nya kontrakt:

- Det känns superkul och motiverande att förlänga med IBK Dalen. De senaste åren har vi byggt ihop något riktigt spännande och roligt! Vi har utvecklats fysiskt väldigt mycket, vi har förändrat vårt sätt att spela och blivit ett lag som kan slå alla lag vilken dag som helst. Vårt nya sätt att spela passar mig väldigt bra och jag trivs superbra i laget så det är perfekt för mig.

- Jag hoppas och tror att vi kommer få behålla stommen av laget och vi har många killar som är i rätt ålder för att kunna leverera ännu mer de kommande åren. Det vill man ju inte missa! Jag tror att vi kommer ta guld, om inte i år så inom tiden på mitt nya kontrakt, och det är såklart det stora målet för alla oss.Vi har bra tränare, bra spelare och vi har byggt upp en väldigt bra träningskultur. Jag är superladdad på de kommande åren.



TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping

Den här artikeln handlar om: