Täby-Nacka 19.00
Foto: Per Wiklund
Superligan

Oturen fortsätter grina Nackaspelaren i ansiktet

ANNONS

Malin Blohm blir snuvad på kvällens match att möta sitt gamla lag i Stockholmsderbyt.

Ikväll spelas det ett stockholmsderby i damernas Superliga mellan Täby och Nacka Wallenstam. Ett derby där all press ligger på bortalaget som slåss för att knipa en slutspelsplats. Täby är ett av de sex redan klara slutspelslagen och Nacka har fem poäng upp till strecket och är i desperat behov av en vinst. 

Ett derby är alltid ett derby och det väcker alltid känslor. Men för en spelare är dagens match lite extra speciell då hon byte Täby mot just Nacka inför denna säsong. 

- Att spela idag var tanken! Men jag kommer tyvärr inte delta på matchen ikväll vilket känns sjukt tråkigt! Min oturssäsong fortsätter men denna gången inte på grund av skada utan av sjukdom. Andra gången jag vaknar upp med halsfluss och hög feber. Vilket känns sjukt segt, säger Malin Blohm till Innebandymagazinet. 

23-åringen börjar tappa motivationen att spela innebandy just nu då allt verka gå emot henne. Hon drog av korsbandet i SM-finalen mot Mora och fick bäras runt efter matchen för att kunna fira guldet. Så säsongen efter blev det inget spel alls på grund av knät och inför den här säsongen valde hon att gå till Nacka. Men hon har bara kunnat spela hälften av matcherna på grund av skador och sjukdomar. 

- I början av säsongen så sträckte jag baksida lår vilket strulade väldigt länge! Sen när jag väl kom tillbaka så har jag haft dubbla vändor halsfluss tyvärr! Så känns som jag för min del börjar ge upp denna säsongen nu och får börja fokusera på nästa istället. Sjukt tråkigt känns det! Då jag såklart hade velat vara med i slutet nu och försöka klättra lite i tabellen.

Ja det ser inte ljust ut för Nacka att gå till slutspel då de ligger elva på 21 poäng och slåss om de två sista slutspelsplatserna med fyra lag till. Falun och Malmö har 25 poäng, Rönnby 26 och Warberg 27. Men chansen finns och då bör man besegra Täby idag, något som man aldrig lyckats med i seriespel. 

- Det är svårt att säga vad vi måste göra för att slå dem! Täby är ett riktigt bra lag men gör vi allt vi tränar på så ska det bli en jämn match! 

Om ni klarar av att ta er till slutspel hur ser du på dina chanser att kunna vara med i så fall?

- Förhoppningsvis så kan jag det! Men vågar inte ta ut något i förväg denna säsong. 


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre

Den här artikeln handlar om: