19.30 Lerum-Lindås
Lerum-legendaren Pontus Persson lämnade för Lindås inför den här säsongen.
Foto: D-foto
Allsvenskan södra

Ikonen återvänder till gamla hallen: "Kul med derby"

ANNONS

Lerum-legendaren Pontus Persson återfinns numera i Lindås tröja.

I dagens Lerum finns flera spännande och heta affischnamn som Victor Johansson, Joel Ekström och Noah Johansson för att nämna några – de är ansiktet utåt för den nya gyllene generationen. De tar över taktpinnen efter 29-åringen Pontus Persson, som inför den här säsongen lämnade Lerum efter hela 17 år i föreningen.

Persson var en stöttepelare i Lerum under många år där han producerat bra med poäng i både Allsvenskan och Herr1an. Totalt blev det 369 matcher, 349 mål, 257 assist och 606 poäng i den röda dressen.

Han skulle dock stanna kvar i Göteborgsområdet då han i somras skrev på för Lerums allsvenska lokalrival Lindås. 

- Lindås känns som ett bra val för mig. Jag är riktigt sugen på att lira i Allsvenskan igen och när Oredsson hörde av sig och förklarade vilken roll de tänkte att jag skulle ha så blev jag sugen på lira under honom i Lindås, sa han då.

Han har funnits med i samtliga 17 matcher under säsongen och stått för 18 poäng på dessa (9+9), i ett Lindås som ligger femma i tabellen.

- Säsongen har varit lite upp och ner sett till mina egna prestationer. Förhoppningsvis hittar man formtoppen nu i sluttampen av säsongen, säger Persson till Innebandymagazinet. 

Lindås är i allra högsta grad med i striden om kvalplatserna till SSL. Inför kvällens match, mot just Perssons gamla gäng Lerum, så har man en poäng upp till fyran Lagan, med en match mindre spelad. 

- Förutom att vi har en hel del spetsspelare så tycker jag att vi har en uppåtgående trend efter jul trots att vi har två raka förluster. Våra prestationer har blivit jämnare och många av våra yngre spelare har tagit för sig ordentligt. 

Ikväll kommer Persson alltså att få möta Lerum för andra gången i sin karriär. Höstens möte mellan lagen vann Lerum på bortaplan efter sudden death. Nu jagar Lindås revansch, i en match som blir Perssons första någonsin i Rydsbergshallen med en annan tröja än Lerums på sig.

- Jag tror det hade känts mer speciellt att spela i Rydsbergshallen med fullsatta läktare. Eftersom det inte är någon publik på läktarna så känns det som vilken match som helst förutom att man känner de flesta spelarna och ledarna. Det ska bli väldigt kul att spela ett derby igen!

Ni passerar Lerum i tabellen om ni vinner och det kan bli så att ni petar ner dem från kvalplatsen när säsongen är slut. Hade det varit extra gött för dig om ni slår ut Lerum, eller hade det känts vemodigt?

- Det viktigaste är hur vi presterar i Lindås, att vi vinner våra matcher och säkrar en kvalplats. Om FBC Lerum tar sig till kval eller inte är inget som jag lägger någon energi på.

Till sist, har du någon hälsning till dina gamla lagkamrater eller tränare inför kvällens derby?

- Min gode vän coach (Anton) Olofsson har tagit upp mitt styrspel de senaste dagarna så det är väl dags att bryta en boll eller två…


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund FBC Lerum bröt Warbergs segersvit Lindås Rasta upp i serieledning efter seger i toppmötet med Skoghall

Den här artikeln handlar om: