Införsnack - tisdagens matcher
Tommy Bolin känner ingen vidare hemlängtan till huvudstaden.
Foto: Pixabay/Montage och Per Wiklund
Superligan

Stockholmaren trivs ute på vift: ”Hur många skillnader som helst”

ANNONS

Växjö-stjärnan Tommy Bolin om livet i "småstäder" och framtiden.

Tar Växjö tre poäng på hemmaplan mot Storvreta idag har man säkrat en plats bland de sista åtta. Det finns gott med slutspelsrutin i laget, men en som väntar på sitt första är Tommy Bolin.

Han värvades över från Visby inför den här säsongen och har gjort omedelbar succé. Förra säsongen slutade med degradering men nu stormar han och laget mot ett slutspel.

- Det var en av anledningarna till att jag flyttade från Visby: Det var dags att få uppleva lite sådana saker. Sen är det tråkigt att det förmodligen blir utan publik, det blir inte samma känsla som man hade hoppats på, säger Bolin till Innebandymagazinet.

Hur skönt är det att spela i ett vinnande lag den här säsongen, jämfört med fjolåret som handlade om en bottenstrid?

- Det är skillnad på omgivningen, framförallt på min femma. Jag får helt andra förutsättningar med de jag spelar med nu, som gör att jag kan göra poäng och skapa lägen. 

Vilka andra skillnader ser du mellan Visby och Växjö?

- Ska man jämföra förra året i SSL med det här så är det en helt annan atmosfär i hur man ser sig själv. Det är solklart att man är ett etablerat SSL-lag, man får en hel del gratis av det. Man tar en del treor av att vi och andra lag vet om det. Så det är en skillnad rent psykologiskt. 

- Det skiljer sig också i hur bra spelare vill bli – det är en helt annan attityd här. Innebandyn är allt för alla i det här laget, alla vill bli bäst i världen i stort sett och krigar för det varje dag. Det är roligt att vara i en sån omgivning.

Det låter som du trivs bra i Växjö?

- Ja, absolut! Allt runtomkring innebandyn är hur bra som helst. Det var bra i Visby också så jag har haft tur på det sättet. Sen är väl inte stan i sig den roligaste jag har bort i…men det är svårt att göra en rättvis bedömning i och med Coronan. Man får ha lite tålamod med det.

Bolin har ett år kvar på sitt kontrakt efter den här säsongen och kan tänka sig bli långvarig i klubben. Han kommer ursprungligen från Stockholm där han slog igenom med Tyresö Trollbäcken, men känner själv ingen hemlängtan till huvudstaden – till skillnad från sin lagkamrat NIklas Ramirez, som nyligen hintade om det i en intervju med Innebandymagazinet.

- Jag känner ingen hemlängtan till Stockholm så sätt. Jag trivs bra i lite mindre städer, finns mycket charmiga aspekter i det. Sen har Ramirez utgående kontrakt och vill väl spinna lite på det, att inte han ska vara självskriven i Växjö.

Det bor 880 692 färre människor i Växjö jämfört med Stockholm, något som passar bra för Bolin som alltså gärna bor i lite mindre orter.

- Det finns hur många skillnader som helst! Du kan kolla på publiken och intresset runtomkring, samt hur lätt det är att få kontakt och lära känna folk mycket snabbare. Har du träffat någon så är du bekant med någon. Så är det inte i Stockholm, där lär man inte känna folk på samma sätt. Stockholms-innebandyn är tyvärr väldigt långt efter, säger han och tillägger:

- Det är väldigt tråkigt för jag tror det hade varit bra för svensk innebandy med en bra och etablerad Stockholmsklubb som kunde driva liksom.

Dagens match mot Storvreta börjar kl 18.30.


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: