#ibsilly
Blir det spel i Växjö, Schweiz eller Stockholm för Ramirez nästa säsong?
Foto: Per Wiklund
Superligan

Ramirez om framtiden: "Finns lite hemlängtan till Stockholm"

ANNONS

Växjö-stjärnan om det utgående kontraktet och ett eventuellt slutspel som väntar.

Slutspelskampen tätnar för varje omgång som går och Växjö Vipers har visserligen ett bra utgångsläge, men kan samtidigt inte känna sig helt säkra på slutspel ännu. På lördag får man dock en bra chans att bättra på chanserna när man ställs mot bottenlaget Höllviken på bortaplan. 

- Som det ser ut på pappret så är det tre poäng som gäller för oss, det är det vi behöver och ska ta för att säkra slutspelsplatsen. Sen är det inte säkert för att vi vinner den, vi behöver nog vinna två för att vara på safe ground, säger Växjö-stjärnan Niklas Ramirez till Innebandymagazinet.

Utöver Höllviken möter man också ett annat bottengäng i form av Thorengruppen samt topplagen Falun och Storvreta.

- Det ska mycket till för att det inte ska räcka om vi vinner två fighter. Många av slutspelslagen möter varandra och kommer plocka poäng av varann. Vi har ett försprång nu på fyra poäng till åttan så det krävs att de nästan vinner alla matcher om vi vinner två nu och torskar resten, i princip.

Hur långt tror du ni kan gå i ett slutspel?

- Svårt att säga, vi har en ganska så orutinerad trupp i slutspelsammanhang. Det beror mycket på vilka vi får möta i en kvartsfinal. Vi går för att komma så högt upp vi kan i serien och gör vi det bra de sista matcherna så hamnar vi på en topp fyra-placering, då får man en viss fördel med en till hemmamatch och möta femman till åttan. Men ett slutspel är alltid ett slutspel och det är små marginaler som brukar avgöra. 

Om du fick välja fritt kring vilket lag ni hade fått möta i kvarten – vilket hade det blivit då?

- Det vore kul att möta ett lag som är hyfsat nära för avståndets skull, för att slippa åka långt. Mullsjö och Kalmarsund vore jäkligt roligt. Dels för att det blir lite derbykänsla och lite heta känslor i de matcherna, men också på grund av avståndet. 

Ramirez tillhör en av de mer rutinerade spelarna i det unga Växjö, trots att han bara är 25 år. Hans 26 matchers långa slutspelsrutin kommer bli värdefull om laget skulle sluta bland de första åtta. Han har också erfarenhet av att spela SM-final: Växjö gick till Globen 2016/17 men fick då stryk av Falun med 5-4.

- Det liknar sig ganska mycket från när vi gick till final. Då hade vi bytt ut större delen av laget året innan, och efter en säsong fick man lite kontinuitet samt behålla det laget man hade och då gick vi till final år 2, när vi hade rätt många nya spelare. Det är lite liknande nu – vi har haft ett lag där större delen var med förra året. Vi har några fler spelare och fått in unga och hungriga, och det är lite samma sak där: Vi har några rutinerade som inte är så gamla som i andra lag, men vi har ändå varit med en del år och spelat lite slutspel. Sen har vi de yngre som konkurrerar och är sugna på sitt första slutspel, eftersom det inte blev något förra året. 

- Det är svårt att säga vad som kommer hända nu, det är mycket som ska klaffa och många av de yngre som ska in i sitt första slutspel. Det blev torsk 4-0 i mitt första slutspel (2015/16, mot Dalen) så det är mycket som kan hända i ett slutspel. Det är upp till de yngre att bevisa vad de går för nu när det börjar gälla på riktigt. 

Vad tycker du om din egna säsong hittills?

- Den startade inte så bra (skratt), med skador och skit igen. Det var samma knä. Sen har det gått bättre ju fler matcher jag fått spela. Det var knackigt i början men jag har höjt mig på senare tid. Det känns bra!

Räkna också med att Ramirez kommer vara hett villebråd på #ibsilly-marknaden i sommar. Kontraktet går ut och än så länge är inget påskrivet.

- Vi har haft ett snack om det, och kommunicerat om framtiden. Jag har inte bestämt än vad jag vill göra efter säsongen, men Växjö är självklart ett alternativ. Det är som det brukar vara under Silly Season. Jag vet inte riktigt vad jag har för planer och får avvakta och se vad som händer efter säsongen, hur allt slutar och vad som sker i innebandyvärlden.

- Man har varit här i sex år nu och jag vet inte om det är dags för ett äventyr kanske. Då är Schweiz intressant, jag känner André (Andersson) som spelar där. Sen är det lite hemlängtan till Stockholm och sånt där. Det är lite blandade känslor och jag vet inte själv var jag står idag. Jag tar den här säsongen som den kommer och ska spela mitt bästa innebandyspel och sen får vi se vad som sker efter det.

Om en hemflytt till Stockholm blir aktuell, kan du tänka dig spela i Allsvenskan då?

- Allsvenskan är nog inget alternativ. Jag vill spela VM och då känns det inte som det höjer mina chanser om jag spelar i ett allsvenskt lag. Det kommer bli SSL, eller kanske Schweiz men jag vet att det är ett sämre alternativ om jag vill spela VM. Så det är kanske inte läge att hoppa på det tåget efter den här säsongen, man måste nog ha varit med om ett VM om man ska ta den resan. 


TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Matchrapporter: Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö Likaläge i matchserien efter Växjös seger mot Kalmarsund Kalmarsund fick en bra start mot Växjö Seger med 8-5 för Växjö mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: