Foto: Per Wiklund
Superligan

Helsingborg på väg att värva en av landets bästa målkungar

ANNONS

Den sjätte bästa målgöraren i Superligans historia kan vara på väg till Helsingborg.

FC Helsingborg gjorde tidigare i veckan klart med sitt första nyförvärv inför kommande säsong när man presenterade supertalangen Oscar Johansson. Den 18-åriga Lerumsbacken är högaktuell för U19-VM som avgörs om två månader. 

Nu avslöjar Sportexpressen att Helsingborgs nästa nyförvärv kan bli raka motsatsen till Supertalangen. Det vill säga en superrutinerad poängmaskin som redan gjort 11 säsonger i Superligan men som de fyra senaste säsongerna varit proffs i Schweiz. Det är så klart den tidigare Helsingborgsspelaren Daniel Johnsson som nu sägs vara på väg hem till Sverige igen.

- Vi försöker få hem Danne. Han är en fantastiskt bra spelare som öst in poäng hos oss. Han har otroliga spetskvaliteter. Sådana spelare försöker vi alltid jobba på, så att vi ska vara redo när de flyttar hem. Sedan får vi se vad som händer, när han har tänkt flytta hem med sin familj. Vi hoppas vi får in honom någon gång i framtiden, säger tränare och sportchef Niklas Pålsson till tidningen. 

Johnsson har bara spelat med Helsingborg i SSL och totalt har han gjort 279 matcher för skåningarna och öst in 325 mål och 115 assist. En poängskörd som gör han till landets 20:e bästa poängplockare genom tiderna i grundserien i SSL och den sjätte bästa målgöraren genom tiderna. 



TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: