Foto: D-foto
Superligan

Supertalangen om varför han lämnar Lerum för Helsingborg

ANNONS

Oscar Johansson berättar om sitt beslut och vad som händer om Lerum skulle kvala upp till SSL.

Lerumsbacken Oscar Johansson har varit dagens snackis i allsvenskan och SSL. Igår gick Lerum ut med att han skrivit på för ett SSL-lag nästa säsong men de gick inte ut med vilket lag han var klar för. Det började genast att spekuleras var supertalangen skulle ta vägen och Pixbo nämndes som ett hett alternativ med tanke på det geografiska läget och att 18-åringen har en dubbellicens med Pixbo och spelat tre matcher med dem denna säsong. Men på tisdagsförmiddagen gick FC Helsingborg ut med att de värvat supertalangen.

- Det har varit ett jättesvårt beslut för mig. Men tror att detta är bäst för min utveckling. Helsingborg har en bra träningsmiljö och har fått ett bra intryck av både gruppen och Niklas som tränare. Men fokuset ligger på att avsluta säsongen på bästa möjliga sätt med Lerum, säger Johansson till Innebandymagazinet.

Backtalangen som även spelar i U19-landslaget har varit eftertraktad av flera SSL-föreningar och han tackade bland annat nej till Pixbo och Jönköping.

- Tyckte att Helsingborg kändes mer intressant och att de har något bra på gång. Har haft en bra dialog med Niklas och det har aldrig varit några konstigheter.

Lerums superunga lag har gjort stor succé som nykomlingar i Allsvenskan och i skrivande stund ligger de femma i tabellen endast en poäng ifrån SSL-kval. Laget består av mängder med talanger och medianåldern är bara strax över 19 år. Johansson har bildat femma med två till av Sveriges största talanger från 02-kullen, Joel Ekström och Noah Johansson. Men den duon beslutade sig för att stanna kvar i Lerum trots alla lockrop från SSL.

- Som jag nämnde innan var det ett jättesvårt beslut att ta. Har flera av mina bästa kompisar i laget. Jag har spelat med både Noah och Joel i nästan hela mitt liv, så det är väldigt speciellt såklart. Vi har upplevt mycket tillsammans och man har väldigt många fina minnen ihop. Sedan är båda två väldigt duktiga innebandyspelare och det är jättekul att få spela tillsammans med dem. Klart att man kommer sakna dem extra mycket.

Vad hoppas du på att du kan få i Helsingborg kommande säsong som du inte kan få i Lerum?

Tror att just träningsmiljön kommer vara en stor skillnad och att det kommer utveckla mig mycket. Sedan såklart att få spela mot och med de bästa i Sverige.

Men innan det blir tal om spel i Svenska Superligan med Helsingborg ska supertalangen spela klart säsongen med Lerum. Det är fem matcher kvar minst och chanserna till att ta en kvalplats till SSL är väldigt stor. Så frågan är hur Johansson resonerar om Lerum skulle gå hela vägen, har han skrivit in en klausul i kontraktet som gör att han kan spela kvar i Lerum om de går upp till SSL?

- Nej, det har jag inte. Man får ta vara på den sista tiden man har med laget och avsluta på bästa sätt. Att gå upp till SSL med Lerum hade varit sjukt mäktigt.  


TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Mullsjö vann trots uppryckning av FCH FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping

Den här artikeln handlar om: