Sök
Bästa genom tiderna i SSL
Foto: Christofer Axelsson
Superligan SSL

Pixboikonens fantastiska helg kunde blivit mer fantastisk

Personligt poängrekord och ny poängligaledare men Martin Östholm missade att skriva in sig i historieboken med en ynka poäng.

Pixbo Wallenstam men framförallt Martin Östholm hade en väldigt bra helg även om centern hade behövt göra en poäng till för att bli historisk och slå sig in på listan över Sveriges allra främsta spelare genom tiderna.

Jönköping besegrades med 7-3 på söndagskvällen och Östholm stod för tre mål och en assist. En poängskörd som innebar personligt poängrekord för Östholm och att han gick upp som ledare i poängligan.

- Det var en bra dag på jobbet för oss, det kändes komfortabelt från början till slut och vi tog tre väldigt viktiga poäng, säger Östholm till Innebandymagazinet.

En bra dag på jobbet hade sannerligen Östholm men han har även haft en bra säsong på jobbet då han på 19 matcher har gjort 53 poäng, två poäng mer än hans tidigare poängrekord från säsongen 17/18 och då återstår det fem matcher för Pixbos del. Dessutom gick Östholm förbi Faluns Alexander Galante Carlström i poängligan med ett poäng.  

- Det är klart att det är kul att ligga i toppen, jag har haft bra stäm i år. Men det är inget som jag reflekterar så mycket mer över.

Varför gör du så mycket poäng den här säsongen?

- Jag har haft bra stäm framförallt i målskyttet i powerplay och det är en stor bidragande orsak till att jag gjort så många poäng och är med i toppen och fajtas. Ibland har man bra stäm och ibland inte lika bra och den här säsongen har det mesta stämt bra för mig så här långt.

Poängen säger att detta är din bästa säsong någonsin, men tycker du själv att detta är din bästa säsong någonsin spelmässigt?

- Jag vet inte om det är min bästa säsong men det är i alla fall en av de bästa. Det är klart att jag gör mer poäng nu när jag spelar center än när jag lirade back. Man ska inte stirra sig blind på antalet poäng endast men det är en av mina bästa säsonger det är det.

Men trots det personliga rekordet och poängligaledningen så var centerklippan en ynka poäng ifrån att få storslam i helgen.

- Jag har inte en aning vad det kan vara. Men jag får väl se till att göra en poäng i veckan då så jag får reda på det, skratt.

För att Östholm ska slippa gå och fundera på vad som händer när han gör sitt första poäng mot Linköping nu på onsdag kan vi avslöja att han har gjort 499 poäng i grundserien och att han kommer att skriva in sig som den 16:e spelaren genom tiderna att ha gjort över 500 poäng i högstaligan. Just nu ligger Östholm på en 16:e plats över mest gjorda poäng genom tiderna (499), en 16:e plats över mest gjorda mål genom tiderna (271) och en 17:e plats över mest gjorda assist genom tiderna (228). Så frågan är om Östholm ser sig själv som en av de bästa spelarna genom tiderna i Sverige?

- Det är svårt att göra den bedömningen på sig själv. Men jag har spelat många säsonger och då är det klart att man hamnar högt upp i de olika poängligorna. Jag har alltid varit en offensiv spelare både som back och center så det är klart att poängen trillar in med åren. Jag vet inte vilka spelare det är som ligger i toppen men det är klart att jag tycker att jag tillhör de bästa spelarna i Sverige och det har jag gjort de senaste åren. Sedan om jag är på plats 16 eller högre är upp till andra att bedöma.

Granloprodukten har spelat de 14 senaste säsongerna i Pixbo Wallenstam om de 12 första säsongerna spelade han back men har flyttats upp som center på senare år. Med tanke på det så är han den enda backen på topp 20 vilket gör hans prestation än mer imponerande.

- Det är klart att det är svårare som back att hamna i toppen för det är ju naturligt att det är forwards som ligger där uppe. Men jag var en väldigt offensiv back och jag har alltid spelat mycket i powewrplay och så.

Poäng i all ära men det är inte kampen i poängligan som är den viktigaste just nu för Pixboikonen utan laget befinner sig för tillfället precis nedanför slutspelsstrecket.

- Även om det är kul att ligga högt upp i poängligan så är det ju på slutspelskampen jag har mitt fokus just nu. Vi har självklart som mål att ta oss till slutspel och vi har det i våra egna händer. Vi möter lagen som vi slåss med så det gäller att vi bygger vidare på trenden vi har nu med fyra raka segrar och fortsätta vinna så att vi klättrar upp på topp åtta.

6. Mullsjö 39p

7. Linköping 39p

8. Helsingborg 37p

-----------------------

9. Pixbo 35p

Pixbo och Linköping har spelat en match mindre än de övriga och den matchen spelas nu på onsdag. Men vem av de fyra som missar slutspel vill inte centergiganten spekulera om men han vet att det inte kommer bli Pixbo i alla fall.  

- Vi möter alla tre lagen de kommande omgångarna och jag är säker på att vi kommer att ta en av platserna. Sedan har jag inte koll på de andra lagens scheman utan de får slåss sinsemellan om vem som ska klara det eller inte.TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Matchrapporter: Målfest när Pixbo Wallenstam krossade Linköping i Wallenstamhallen Väntad seger för Pixbo Wallenstam som förlänger vinstsviten Pixbo Wallenstam fortsätter att vinna – har nu tre raka segrar

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten