Bästa genom tiderna i SSL
Foto: Christofer Axelsson
Superligan

Pixboikonens fantastiska helg kunde blivit mer fantastisk

ANNONS

Personligt poängrekord och ny poängligaledare men Martin Östholm missade att skriva in sig i historieboken med en ynka poäng.

Pixbo Wallenstam men framförallt Martin Östholm hade en väldigt bra helg även om centern hade behövt göra en poäng till för att bli historisk och slå sig in på listan över Sveriges allra främsta spelare genom tiderna.

Jönköping besegrades med 7-3 på söndagskvällen och Östholm stod för tre mål och en assist. En poängskörd som innebar personligt poängrekord för Östholm och att han gick upp som ledare i poängligan.

- Det var en bra dag på jobbet för oss, det kändes komfortabelt från början till slut och vi tog tre väldigt viktiga poäng, säger Östholm till Innebandymagazinet.

En bra dag på jobbet hade sannerligen Östholm men han har även haft en bra säsong på jobbet då han på 19 matcher har gjort 53 poäng, två poäng mer än hans tidigare poängrekord från säsongen 17/18 och då återstår det fem matcher för Pixbos del. Dessutom gick Östholm förbi Faluns Alexander Galante Carlström i poängligan med ett poäng.  

- Det är klart att det är kul att ligga i toppen, jag har haft bra stäm i år. Men det är inget som jag reflekterar så mycket mer över.

Varför gör du så mycket poäng den här säsongen?

- Jag har haft bra stäm framförallt i målskyttet i powerplay och det är en stor bidragande orsak till att jag gjort så många poäng och är med i toppen och fajtas. Ibland har man bra stäm och ibland inte lika bra och den här säsongen har det mesta stämt bra för mig så här långt.

Poängen säger att detta är din bästa säsong någonsin, men tycker du själv att detta är din bästa säsong någonsin spelmässigt?

- Jag vet inte om det är min bästa säsong men det är i alla fall en av de bästa. Det är klart att jag gör mer poäng nu när jag spelar center än när jag lirade back. Man ska inte stirra sig blind på antalet poäng endast men det är en av mina bästa säsonger det är det.

Men trots det personliga rekordet och poängligaledningen så var centerklippan en ynka poäng ifrån att få storslam i helgen.

- Jag har inte en aning vad det kan vara. Men jag får väl se till att göra en poäng i veckan då så jag får reda på det, skratt.

För att Östholm ska slippa gå och fundera på vad som händer när han gör sitt första poäng mot Linköping nu på onsdag kan vi avslöja att han har gjort 499 poäng i grundserien och att han kommer att skriva in sig som den 16:e spelaren genom tiderna att ha gjort över 500 poäng i högstaligan. Just nu ligger Östholm på en 16:e plats över mest gjorda poäng genom tiderna (499), en 16:e plats över mest gjorda mål genom tiderna (271) och en 17:e plats över mest gjorda assist genom tiderna (228). Så frågan är om Östholm ser sig själv som en av de bästa spelarna genom tiderna i Sverige?

- Det är svårt att göra den bedömningen på sig själv. Men jag har spelat många säsonger och då är det klart att man hamnar högt upp i de olika poängligorna. Jag har alltid varit en offensiv spelare både som back och center så det är klart att poängen trillar in med åren. Jag vet inte vilka spelare det är som ligger i toppen men det är klart att jag tycker att jag tillhör de bästa spelarna i Sverige och det har jag gjort de senaste åren. Sedan om jag är på plats 16 eller högre är upp till andra att bedöma.

Granloprodukten har spelat de 14 senaste säsongerna i Pixbo Wallenstam om de 12 första säsongerna spelade han back men har flyttats upp som center på senare år. Med tanke på det så är han den enda backen på topp 20 vilket gör hans prestation än mer imponerande.

- Det är klart att det är svårare som back att hamna i toppen för det är ju naturligt att det är forwards som ligger där uppe. Men jag var en väldigt offensiv back och jag har alltid spelat mycket i powewrplay och så.

Poäng i all ära men det är inte kampen i poängligan som är den viktigaste just nu för Pixboikonen utan laget befinner sig för tillfället precis nedanför slutspelsstrecket.

- Även om det är kul att ligga högt upp i poängligan så är det ju på slutspelskampen jag har mitt fokus just nu. Vi har självklart som mål att ta oss till slutspel och vi har det i våra egna händer. Vi möter lagen som vi slåss med så det gäller att vi bygger vidare på trenden vi har nu med fyra raka segrar och fortsätta vinna så att vi klättrar upp på topp åtta.

6. Mullsjö 39p

7. Linköping 39p

8. Helsingborg 37p

-----------------------

9. Pixbo 35p

Pixbo och Linköping har spelat en match mindre än de övriga och den matchen spelas nu på onsdag. Men vem av de fyra som missar slutspel vill inte centergiganten spekulera om men han vet att det inte kommer bli Pixbo i alla fall.  

- Vi möter alla tre lagen de kommande omgångarna och jag är säker på att vi kommer att ta en av platserna. Sedan har jag inte koll på de andra lagens scheman utan de får slåss sinsemellan om vem som ska klara det eller inte.



TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: