Sök
Bäst genom tiderna i SSL
Foto: Per Wiklund
Superligan SSL

Flera förändringar på topp 20 genom tiderna i helgen

Vi kollar in spelarna som avancerade på topp 20 i helgen över flest gjorda poäng, mål och assist genom tiderna i SSL Herr.

Rekord är till för att slås är en gammal klyscha som verkligen stämmer och något som vi fått sett prov på flera gånger under årets säsong. I helgen satte till exempel Pixbos Martin Östholm personlig poängrekord i SSL när han gjorde fyra poäng mot Jönköping. Med fem matcher kvar att spela slog den uppflyttade backen sitt tidigare rekord på 51 poäng och det nya lyder 53 poäng. Men det var inte bara sitt egna poängrekord som rök efter helgens bravader utan Östholms fyra poäng räckte för att ta över ledningen i den totala poängligan också. Men något som poängen inte räckte till var att sätta en ny milstolpe i karriären. Östholm hade bara behövt en futtig poäng till för att nå 500 gjorda poäng i grundserien. Nedan ser ni den totala poängligan i grundserien i högstaserien från 1986-2021. 

Flest gjorda poäng i SSL genom tiderna (grundserien)

Placering. Namn-matcher-mål-ass-poäng

1 . Mika Kohonen 399 ─ 285 ─ 553 ─ 838

2 . Alexander Galante Carlström 339 ─ 541 ─ 216 ─ 757

3 . Rasmus Enström 344 ─ 319 ─ 343 ─ 662
4 . Hannes Öhman 371 ─ 388 ─ 251 ─ 639
5 . Daniel Calebsson 400 ─ 254 ─ 379 ─ 633


6 . Peder Bodén 388 ─ 283 ─ 312 ─ 595
7 . Linus Nordgren 357 ─ 267 ─ 313 ─ 580
8 . Johan Anderson 294 ─ 359 ─ 220 ─ 579
9 . Henrik Stenberg 338 ─ 303 ─ 275 ─ 578
10 . Patrik Hagberg 336 ─ 288 ─ 282 ─ 570
11 . Magnus Svensson 312 ─ 382 ─ 186 ─ 568
12 . Niklas Jihde 267 ─ 317 ─ 224 ─ 541
13 . Ketil Kronberg 356 ─ 315 ─ 224 ─ 539
14 . David Gillek 364 ─ 286 ─ 227 ─ 513
15 . Rickie Hyvärinen 283 ─ 250 ─ 255 ─ 505

16 . Martin Östholm 321 ─ 271 ─ 228 ─ 499
17 . Kim Nilsson 254 ─ 289 ─ 197 ─ 486
18 . Joakim Lindström 317 ─ 240 ─ 237 ─ 477
19 . Mikael Holmer 275 ─ 331 ─ 123 ─ 454
20 . Daniel Johnsson 279 ─ 325 ─ 115 ─ 440

Fetmarkerade fortfarande aktiva i SSL

Östholm är bara en poäng ifrån en ny milstolpe för att bli den 16:e spelaren i historien att göra över 500 poäng. Dalens Ketil Kronberg är bara två poäng ifrån att tangera legendaren Niklas Jihdes poängrekord. Henrik Stenberg är bara en poäng ifrån att tangera Johan Andersons poängrekord, något som Linus Nordgren gjorde i helgen när han klättrade om Anderson och tog över hans sjunde plats.

 


Flest gjorda mål i SSL genom tiderna (grundserien)

Placering. Namn-matcher-mål

1 . Alexander Galante Carlström 339 ─ 541

2 . Hannes Öhman 371 ─ 388
3 . Magnus Svensson 312 ─ 382
4 . Johan Anderson 294 ─ 359
5 . Mikael Holmer 275 ─ 331
6 . Daniel Johnsson 279 ─ 325
7 . Rasmus Enström 344 ─ 319
8 . Niklas Jihde 267 ─ 317
9 . Ketil Kronberg 356 ─ 315
10 . Henrik Stenberg 338 ─ 303

11 . Kim Nilsson 254 ─ 289
12 . Patrik Hagberg 336 ─ 288
13 . David Gillek 364 ─ 286
14 . Mika Kohonen 399 ─ 285
15 . Peder Bodén 388 ─ 283
16 . Martin Östholm 321 ─ 271
17 . Linus Nordgren 357 ─ 267
18 . Patrik Malmström 279 ─ 258
19 . Daniel Calebsson 400 ─ 254
20 . Rickie Hyvärinen 283 ─ 250

Fetmarkerade spelare fortfarande aktiva i SSL

I skytteligan är Galante Carlström enastående bäst genom alla tider och den enda spelaren som gjort över 400 och 500 mål. Men vi hittar två spännande kamper som kommer att avgöras under slutspurten av grundserien. Ketil Kronberg gjorde två mål i helgen för sitt Dalen och nu är norrmannen bara två mål bakom Niklas Jihde och fyra mål bakom Rasmus Enström. Vem av Enström och Kronberg kommer först ta över Daniel Johanssons sjätte plats?

Lite längre ner på listan hittar vi en till oviss kamp mellan Martin Östholm och Linus Nordgren. I helgen gjorde Östholm tre mål och Nordgren bara ett, så nu skiljer det fyra mål mellan de båda till Pixboitens fördel. Men vem av dem kommer ta över Peder Bodéns 15:e plats först? 

Kalmarsunds match i helgen ställdes in men i förra matchen gjorde Kim Nilsson två mål och då passerade han Patrik Hagberg och tog över hans elfte plats. Han har dock 14 poäng upp till topp tio och där hittar vi Henrik Stenberg som fortfarande är aktiv i Storvreta. 

Flest gjorda assist i SSL genom tiderna (grundserien)

Placering. Namn-matcher-assist

 
1 . Mika Kohonen 399 ─ 553


2 . Daniel Calebsson 400 ─ 379
3 . Rasmus Enström 344 ─ 343
4 . Linus Nordgren 357 ─ 313
5 . Peder Bodén 388 ─ 312

6 . Patrik Hagberg 336 ─ 282
7 . Henrik Stenberg 338 ─ 275
8 . Rickie Hyvärinen 283 ─ 255
9 . Magnus Hallbäck 312 ─ 252
10 . Hannes Öhman 371 ─ 251
11 . Mikael Karlsson 250 ─ 250
12 . Anders Hellgård 202 ─ 244
13 . Joakim Lindström 317 ─ 237
14 . Johan Samuelsson 274 ─ 235
15 . Emil Johansson 254 ─ 233
16 . Mathias Larsson 320 ─ 230
17 . Martin Östholm 321 ─ 228
18 . David Gillek 364 ─ 227
19 . Alexander Rudd 226 ─ 227
20 . Niklas Jihde 267 ─ 224
21 . Ketil Kronberg 356 ─ 224

Fetmarkerade spelare fortfarande aktiva

I assistligan hände det mycket skoj i helgen men precis lika överlägsen som Galantet Carlström är i skytteligan lika överlägsen är Mika Kohonen i assistligan. Det är bara Kohonen som gjort över 400 och 500 assist. 

Linus Nordgren gjorde inget assist i helgen men matchen innan gjorde han ett och det räckte till att han gick om Peder Bodén och tog över hans tredje plats. 

Längre ner på listan så slåss Faluduon Johans Samuelsson och Emil Johansson om att hinna först till att ta över Joakim Lindströms 13:e plats. Samuelsson har två assist upp och Johansson har fyra upp. De får dock skynda sig annars är det risk för att Martin Östholm eller Alexander Rudd hinner före. Östholm har nio ass upp och Rudd tio. 

Ketil Kronberg gjorde som bekant inga assist i helgen men nästa assist han gör så kommer han skicka bort Niklas Jihde från topp 20. Lite kul att Kronberg och Jihde har gjort lika många assist och nästan lika många mål också. Kronberg är bara två mål från att helt och håller kopiera Jihdes poängskörd. Norrmannen har dock nästan spelat 100 matcher mer.TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten