#ibsilly-nytt
Foto: FBC Kalmarsund
Allsvenskan västra/södra

Klart: Här spelar U19-landslagsmålvakten nästa säsong

ANNONS

RIG Umeås Stina Callerfjord har bestämt sig var hon kommer att vakta kassen nästa säsong.

Pixbofostrade målvakten var ett jagat namn från flera SSL-klubbar efter studenten från RIG Umeå och när Innebandymagazinet pratade med henne för ett par veckor sedan sa hon så här om sitt stundande val:

- Efter 3 år på RIG, har jag insett hur viktigt en välfungerande helhet är, och det är något som kommer vara viktigt i mitt val av klubb. Jag har gjort några besök och har ett par kvar. Ambitionen är hög och många av lagen av intresse spelar i SSL, men det finns även alternativ i allsvenskan som verkligen gjort ett bra intryck med höga ambitioner och bra organisation som också blir intressant. 

Nu står det klart att alla SSL-klubbar fick nobben och istället kommer Callerfjord att spela i FBC Kalmarsund kommande säsong. I skrivande stund är det dock oklart var Kalmarsund kommer att spela kommande säsong. När den allsvenska säsongen pausades låg de tvåa och Kalmarsund är en av de stora favoriterna till att kvala sig upp till SSL. 

- FBC Kalmarsund har något väldigt spännande på gång i deras satsning. Föreningen är professionell och erbjuder otroligt bra förutsättningar för oss spelare som ger oss möjligheten att verkligen tävla och etablera oss som lag. Med ett bra gäng med höga målsättningar och ambitioner i laget i kombination med de goda möjligheterna i klubben kändes det som ett väldigt naturligt och spännande val, säger Callerfjord i ett pressmeddelande.

Sportdirektör Patrik Klockare Bäck om värvningen:

- Att U19-landslagsmålvakten Stina Callerfjord, väljer oss känns helt fantastiskt. Att vi i den satsning vi gör kunna stärka upp vår redan fina målvaktssida ytterligare gör att vi får en konkurrens och spets som är nödvändig. Dessutom förväntar vi oss att Stina tillför en mentalitet och inställning till träning som kan utveckla vår lagkultur ytterligare.


TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: