RIG Class of 2002
Foto: Bosse Grängsjö
#ibsilly

Landslagsmålvaktens tankar om framtiden

ANNONS

Stina Callerfjord berättar hur hon tänker inför valet av ny klubb till nästa säsong.

14 RIG-spelare tar studenten om några månader och undan för undan börjar de göra klart med sina nya klubbar till nästa säsong. Hittills är det bara på killsidan som ett par har kritat på ett kontrakt redan. Jacob Almström är klar för Visby, August Flod är klar för Dalen och Emrick Wiggur är klar för Storvreta. Innebandymagazinet har pratat med några från class of 02 för att höra vad de tänker om sitt framtida val av ny förening.

Pixbo Wallenstam-produkten Stina Callerfjord är en av de mest eftertraktade RIG-spelarna som tar studenten och hon skrev nyligen på en dubbellicen med serieledarna Team Thorengruppen. Senare i vår kommer hon med stor sannolikhet vakta målet när Sveriges U19-landslag ska spela VM.

- Jag har höga ambitioner och även om det varit en tuff gången säsong känns det som att det inte påverkat något inför hösten. Jag vill tillhöra ett lag med höga ambitioner och en hög moral under både träning och match, säger Callerfjord till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Efter 3 år på RIG, har jag insett hur viktigt en välfungerande helhet är, och det är något som kommer vara viktigt i mitt val av klubb. Jag har gjort några besök och har ett par kvar. Ambitionen är hög och många av lagen av intresse spelar i SSL, men det finns även alternativ i allsvenskan som verkligen gjort ett bra intryck med höga ambitioner och bra organisation som också blir intressant.

Som du nämner har det varit en utmanande säsong på alla sätt och vis. Men hur har det varit för dig som går på en utbildning där en stor del är att spela innebandy?

- Vi alla har flyttat till Umeå för att satsa på innebandyn och det har vart tufft att inte få spela matcher som vanligt. Däremot har vi haft turen att få träna innebandy under skoltid ändå, vilket har gjort att man hållit igång och hållit motivationen uppe. Det jobbigaste är väl att man går runt ovetandes om huruvida det blir ett avslut eller inte.

Hur har pandemin påverkat dig med tanke på att du tar studenten från RIG om ett par månader?

- Jag tycker personligen som jag skrev att det vart jobbigt att man inte vet om man ska få ett avslut eller inte. Att få avsluta serien och få genomföra ett SM-slutspel med RIG vore såklart det allra bästa och det vi hoppas på. Förutom att det vore roligt att få avsluta, vore det även bra mentalt och rent innebandymässigt att ha spelat matcher även detta halvåret.

Bortsett från matchfrånvaron har vi förmodligen de bästa träningsförutsättningarna här på RIG jämfört med samtliga andra allsvenska lag för tillfället. RIG har gett mig nycklar att vara så förberedd som möjligt både innebandymässigt, fysiskt, mognadsmässigt och mentalt att ta nästa steg till hösten.

Vilka klubbar har du haft kontakt med?  

- De klubbar jag på förhand haft intresse för har visat intresse och sen har ett par klubbar överraskat och gjort ett mycket bra intryck. Det har vart lag i mestadels SSL men även i allsvenskan.

När ska du senast bestämma dig och vad är det viktigaste du tar hänsyn till i ditt beslut?

- Jag kommer att ta ett beslut när jag gjort klart de besök som skall göras och när jag känner att det finns en bra helhetslösning. Jag kommer inte att stressa fram något, men självklart vore det skönt att veta vad jag vill så tidigt som möjligt.

Viktigast kommer vara att det är ett bra gäng med höga ambitioner och målsättningar! Helhetslösningen utanför innebandyn kommer också att spela en stor roll, då det är en förutsättning för att kunna prestera på plan!


TV: Depressionen - Kohonens mörka tid: "Allt var grått"

Mika Kohonen berättar om karriärens svåraste period i Innebandymagazinets podcast

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå RIG Umeå klart för kval efter seger mot Sundsvalls IBF Målfest för RIG Umeå borta mot Umeå City

FAKTA

Stina Callerfjords meritlista

• SDFSM Brons Västsvenska 18/19 • Bosön U19 2019 (Februari, Maj) • Uppsala U19 2019 & 2020 (September) • U19 Finnkampen Uppsala Januari 2020 • Serievinst Allsvenskan Norra 18/19 & 19/20 • Serievinst Juniorallsvenskan Norra 18/19 & 19/20 • Guld i DJ Invitational DJ17 Augusti 2020

Den här artikeln handlar om: