Sök
Ordbråket
Det blev ett infekterat efterspel kring Malmö-Karlstad.
Foto: Peter Lindblad och Anders Andersson
Allsvenskan södra

Ordkriget fortsätter: "Lågt att gå till angrepp som serieledare"

Malmö-tränaren Jörgen Hansen svarar på uttalandet från Mattias Karlsson i Karlstad.

Efter tisdagens match mellan Malmö och Karlstad, där hemmalaget överraskande slog serieledarna med 8-4, gick värmlänningarnas tränare Mattias Karlsson ut i media och sågade Malmös sätt att spela:

- Malmö är bra på hemmaplan och får de ledningen så är de starka. Då ligger Malmö med sin köttmur framför kassen och det är en oerhört tråkig innebandy som Malmö spelar. De låg med toppen på egen planhalva och sedan en fyramannabox bakom som en stor fet köttmur, säger Karlsson till VF och fortsätter:

- Malmö gjorde det jättebra och vann matchen men det är ingen innebandy som folk vill se. Det är innebandymördare. Det är bara att stå och försvara och slå kontringsbollar på en eller två gubbar.

Det var uttalanden som fick Jörgen Hansen, Malmös tränare, att reagera:

- Jag förstår att han är bittet efter att han har förlorat mot ett bottenlag som Malmö, men jag tycker det är fullständigt pinsamt att som serieledande och tränare börja attackera andra lags spelstruktur. Jag hoppas så klart Karlstad går upp i SSL för jag ser framemot att se deras anfallsglada innebandy som nykomling i en serie, säger han till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Ser man nyktert på matchen så gör vi åtta mål, två i öppen kasse och ett i boxplay. Fem av målen görs i fem-mot-fem-spel medan Karlstad gör fyra. De har dessutom två hela powerplay där de är en man mer än oss, det är potential på två mål som de borde kunnat vinna med 6-5 då. Även om vi ligger i skyttegravarna och dödar innebandy som han säger. Jag tycker det är pinsamt att som serieledare går till angrepp på motståndarnas spel. Vi hade en bättre gameplan och fick en bättre utdelning på den. Han borde lägga mer fokus på sitt eget lag.

Det är inte första gången man hör en sådan kommentar efter en förlust, varken i innebandy eller någon annan sport överhuvudtaget. Tycker du att det tyder på dålig förlorare?

- Jag vet inte varför han säger så. Det är klart att han är bitter, han har åkt ner långt till Malmö med många timmar och buss, och så tycker man att man saknar lite stjärnspelare. Jag tycker att Karlstad fortfarande är ett så bra lag att de ska kunna lösa det ändå, även om de saknar de spelarna. Kan man inte luckra upp försvarsspelet hos en nykomling i Allsvenskan så har man andra problem att fokusera på än vad vi gör. 

Det har blossat upp en debatt i innebandy-Sverige kring vad som egentligen är underhållande innebandy. I SSL herr har Fagerhult Habo fått mycket beröm för deras offensiva spel som nykomlingar, där matcherna nästan mer ofta än sällan innehåller 20 mål. Men en del tycker att många mål inte är lika med en underhållande match.

- Jag kollade på Karlstad mot Warberg och det var två lag som har rätt så bra disciplin över 60 minuter där båda prioriterar att spela bra försvars- och anfallspel.Det är underhållande innebandy. När det blir 11-10 så är det kul om man tycker om att se mycket mål, men det kommer vara frustrerande att se lagens försvarsspel. 

Om man vänder på frågan – handlar det om att vinna till vilket pris som helst?

- Jag tror inte folk förstår vad det innebär. Att möta ett så bra lag och få den attacken och pressen mot sig, att då ha disciplinen att ligga så rätt i linjen och göra jobbet med varje liten kroppsdel som finns – det är underskattat. Tänk hur mycket taktiskt förarbete som mina spelare har gjort själva! Lika mycket som man ska sätta anfallskombinationer med spelet med boll så behöver du förstå rätt så mycket för att kunna spela försvarsspel också. 

Du berättade i gårdagens intervju att ni detaljstuderat Karlstad på video. Är det vanligt förekommande grepp på allsvensk nivå?

- Jag har inte koll på hur de andra lagen gör. Vi har alltid gjort det och även förra året, när vi var nere i ettan, så var jag ute och filmade matcher med mobilkameran. Vi har gått igenom en liten generationsväxling och nu är det min fjärde säsong här, det har varit viktigt för mig att hjälpa till och ge de unga grabbarna möjlighet att utbilda sig själva. Att de förstår och tänker innebandy på rätt sätt – det har vi lagt ner mycket tid på. I år har vi en väldigt skön arbetsgrupp där jag kan visa klipp och tala om vad jag tycker är viktigt, och sedan lämna över diskussionen där det är extremt givande diskussioner. Sen är vi bra på omställningar, vi har tränat på det och många var våra övningar vi gör under träningsveckan baseras på att vi ska ta snabba beslut med bollen.

Hansen avslutar också intervjun med att skicka en sista passning till Karlstad-tränaren:

- Det var lågt att som serieledare, som ska förbereda sig för ett SSL-kval, att gå till angrepp mot en nykomling för att man själv inte har en bra gameplan. Man får acceptera att man förlorar, man ska inte gå till angrepp mot andra. 


Podcast avsnitt 22: Andreas Stefansson

Pixbo Wallenstams målkung gästar Innebandymagazinets podcast

Matchrapporter: Karlstad vann efter avgörande i förlängningen mot Åby Segerraden förlängd för Malmö FBC – besegrade Åstorp/Kvidinge Malmö FBC vann hemma mot Karlstad

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten