Malmö-Karlstad 8-4
"Frågar du Karlstad var det ingen rättvis seger", påpekade Malmös tränare Jörgen Hansen efter matchen.
Foto: Peter Lindblad och D-Foto
Allsvenskan södra

Sågar motståndarna: "Ingen innebandy som folk vill se"

ANNONS

Det blev ett bittert efterspel efter gårdagens match mellan Malmö och Karlstad.

Malmö låg nia inför gårdagens match mot serieledande Karlstad i Allsvenskan Södra. Därför var det nog få som hade tippat att skåningarna skulle vinna med 8-4 mot topplaget från Värmland.

- Är man villig att använda Karlstads bästa sidor emot dem så är det möjligt och vi är starka hemma. Med det menar jag att man är fullt närvarande i 60 minuter, i varenda skottäck och linje – inte ge dem en enda centimeter, då blir man straffade direkt, sa Malmö-tränaren Jörgen Hansen till Innebandymagazinet efter gårdagens match.

Han fick också frågan om han tyckte att det var en rättvis seger för sitt lag:

- Frågar du Karlstad är det inte det. Vi fokuserar på det vi är bäst på och försvarar vårat eget mål och sätter våra omställningar, vilket är fullt rimligt och exakt den matchplan vi ska göra, som nykomlingar och där vi är i tabellen, mot seriens bästa lag. De tycker säkert inte att det är rättvist men vi tycker det. Vi ville ha den här matchplanen och hade tittat på många klipp på hur Karlstad rör sig i anfallszonen och så vidare.

Det var med andra ord en typisk matchbild som kan bli när botten möter toppen – något som Karlstadtränaren Mattias Karlsson inte var överdrivet förtjust över.

- Malmö är bra på hemmaplan och får de ledningen så är de starka. Då ligger Malmö med sin köttmur framför kassen och det är en oerhört tråkig innebandy som Malmö spelar. De låg med toppen på egen planhalva och sedan en fyramannabox bakom som en stor fet köttmur, säger Karlsson till VF och fortsätter:

- Malmö gjorde det jättebra och vann matchen men det är ingen innebandy som folk vill se. Det är innebandymördare. Det är bara att stå och försvara och slå kontringsbollar på en eller två gubbar.

Karlsson fick klara sig utan sina tränarkollegor Henrik Flognman och Tomas Colling som stannade hemma på grund av corona-oro. På planen saknades också viktiga trion Jesper Johansson, Johan Uhlin och Adam Colling.

- Vi saknade spetsen idag med Jesper, Johan, och Adam. Det var kanske det som avgjorde lite också. Adam vaknade på tisdagen och var lite krasslig så vi fick lämna honom hemma, säger Karlsson.

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien Gransholm vann stort senast – nu tog Malmö FBC revansch IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK

Den här artikeln handlar om: