Thorengruppen-Kalmarsund 6-5 (sd)
Thorengruppen tog två viktiga poäng inför ögonen på bland andra Kevin Haglund, som bildade hejarklack för gästerna.
Foto: Tomas Brandt Wangel
Superligan

Thorengruppens sjuka vändning: "Vi gasade på"

ANNONS

Hämtade upp ett 1-5-underläge med tio minuter kvar: "Härlig moral"

Det var botten mot toppen i kvällens enda SSL-drabbning när Team Thorengruppen (11:a) gästades av Kalmarsund (2:a). Det märktes också inledningsvis då Kalmarsund såg ut att gå mot en trygg trepoängare.

Med tio minuter kvar att spela utökade man till 5-1 – tio minuter senare stod det 5-5, efter att Daniel Hernandez kvitterat med 18 sekunder kvar. Samme Hernandez avgjorde också i sudden för hemmalagets fördel när han gjorde sitt tredje mål och femte poäng för matchen.

- Det kändes oerhört skönt. Det var en härlig moral som gjorde att vi hämtade upp underläget, säger Thorengruppens backklippa Mathias Hagert till Innebandymagazinet efter matchen.

Matchen spelades i på parkettgolvet i Umeå Energi Arena Vatten, då ordinarie hallen Umeå Energi Arena var stängd på grund av rasrisk.

- Det tar lite att få in feelingen och känna på studsarna och sånt, det är lite annorlunda. Man hinner tänka till en extra gång innan bollen kommer. Men jag tycker båda lagen spelade en fin innebandy ändå. Det kändes som det var en jämn förstaperiod där vi inte fick någon utdelning. Sen växer vi in i andra och får göra någon extra kasse. I tredje så släppte vi på bromsen och gasade på!

Vad är det som gör att ni kommer i kapp på slutet? Var det något speciellt ni tryckte på?

- Vi började vinna mer närkamper så vi kunde ställa om lite mer på dem. Sen gick vi betydligt mycket rakare mot kassen och slår in våra returer.

Publiken har lyst med sin frånvaro under säsongen av förklarliga skäl, men dagens match hade faktiskt en åskådare. Kalmarsunds avstängda stjärna Kevin Haglund hade följt med laget upp och bildade en ensam hejarklack, iklädd en tomtedräkt och med en trumma som hjälpmedel. 

- Man går ge honom det att han älskar innebandy och åker med till Umeå, klär ut sig till en tomte och skriker nästan hela matchen. Men han blev ganska tyst när vi gjorde 5-5-målet. Det var skönt att få tysta honom lite i alla fall, säger Hagert.

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: