Allsvenskan norra

En spelare är skillnaden mellan att åka ur och gå till SSL-kval

ANNONS

Strängnäs Adam Nilsson hade ett rejält målfyrverkeri i helgen.

Strängnäs IBK låg femma i tabellen när storstjärnan Adam Nilsson blev skadad redan i andra omgången. Efter Nilssons skada sjönk Strängnäs undan för undan i tabellen och vid juluppehållet låg dem näst sist och allt tydde på att de skulle åka ur norra Allsvenskan.

Men efter jul så gjorde Herr Nilsson comeback igen och sedan dess har inte Strängnäs förlorat en enda match under ordinarie tid och man har tagit 16 av 21 poäng. Poängsnittet för laget utan Nilsson ligger på 0,43 poäng per match och med Nilsson 2,1 poäng per match. 

Nilssons comeback har gjort att laget klättrat upp till en åttonde plats med endast fem poäng upp till SSL-kvalstrecket. I helgens match mot Gävle visade Nilsson upp sig från sin bästa sida när han reducerade till 1-2 och kvitterade till 2-2, 3-3 och 4-4 innan Strängnäs kunde avgöra i sudden. Kolla in alla fyra målen i klippet ovan,  

– Det är mitt jobb att göra mål och poäng, men jag skulle inte säga att vår fina form beror så mycket på mig, det är hela lagets förtjänst sa Nilsson ödmjukt till Innebandymagazinet tidigare i veckan, och berättade istället om vändpunkten, som han själv menar kom efter förlängningsförlusten mot Bele Barkarby i början av året. 

– Vår målvakt, Wiktor Åkerstedt, ställde sig upp i omklädningsrummet efter den matchen och höll ett tal där han sa att: "Nu får det fan vara nog. Nu måste vi göra det som ett lag". Och sedan dess har vi uppträtt som ett helt nytt lag. Det var tydligt att det hände någonting där - framförallt i försvarsspelet. Tidigare kändes det som om vi släppte in åtta, nio mål per match. Nu är vi nere på hälften, säger Nilsson. 

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö

Den här artikeln handlar om: