#ibsilly-nytt
Foto: Albin Skur
Superligan

Kommande säsongs stora sillybomb är redan här

ANNONS

Kalmarsund har redan nu gjort klart men en av kommande säsongs stora #ibsilly-bomber.

Nästa säsongs första stora #ibsilly-bomb är ett faktum. Tjeckiens största innebandytalang har skrivit på för ett svenskt SSL-lag. Filip Langer kommer att spela för Kalmarsund nästa säsong enligt flera uppgifter till Innebandymagazinet, något som Barometern var först med att rapportera om.

Flera andra SSL-klubbar har visat stort intresse för Langer men enligt våra uppgifter är han helt klar för Kalmarsund. Supertalangen är dock ingen rookie i SSL då han redan som 16-åring spelade sju SSL-matcher plus fyra slutspelsmatcher med Pixbo Wallenstam. Göteborgarna har ända sedan dess försökt att få tillbaka honom. När den tjeckiska ligan stängde ner i höstas så valde Langer dock att åka till Storvreta och träna med dem under uppehållet men var också beredd på att spela matcher efter ett tag men då öppnade den tjeckiska ligan upp igen. Storvreta blev precis som alla andra imponerad av supertalangen och ville värva honom.

− Vi tackar allra ödmjukast Filip för denna gång. Han har verkligen bidragit till fart, kvalité och stämning i gruppen. Med stort hopp och stor tro på ett återseende så önskar vi Filip stort lycka till där nere, sa Storvretas tränare Oscar Lundin när det blev klart att Langer återvände till Tjeckien i slutet av november.

Den tjeckiska supertalangen var den stora stjärnan när Tjeckien helt oväntat tog guld i U19-VM 2019. För att belysa hur ovanlig denna supertalang är så kan det nämnas att han förutom spel i U19-landslaget även varit uttagen till A-landslaget sedan han var 15 år. Men trots alla uppgifter om att Langer är klar för Kalmarsund så vill sportdirektören Patrik Klockare Bäck inte bekräfta uppgifterna men han avfärdar dem heller inte.

- Jag har haft en dialog med honom i flera år och en fråga har ställts om jag säger så. Han är med på vår lista på potentiella nyförvärv som vi kollar på. Att Langer är överens med oss? Nej, det kan jag absolut inte konfirmera, säger Klockare Bäck som inte heller vill dementera uppgifterna, till Barometern.


TV: Profilerna sågar SSL-sändningarna: ”Jag tycker det är under all kritik”

Poddpanelen: ”Det är som att vi ska vara nöjda att vi får levande bilder, that’s it”

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: