Landslaget
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Klart: Landslagssamlingarna skjuts upp

ANNONS

Det blir inget landslagsläger för Sveriges herrar och damer men däremot så kommer U19-landslagen att genomföra sina läger.

Nästa helg var det tänkt att Sveriges fyra landslag, A-landslaget och U19-landslaget dam och herr skulle haft samlingar för att förbereda sig inför kommande VM, som alla fyra lag ska spela under 2021 på grund av uppskjutningar i Corona-pandemins fotspår. Men SSL-föreningarna gick ihop  i slutet av förra veckan och via FSSL meddelade de att de inte ville skicka några spelare till landslagslägren nästa vecka på grund av smittorisken och hur det ser ut i samhället just nu.  

I måndags hade Svenska Innebandyförbundet möte med FSSL och elitföreningarna men kom då inte fram till något beslut utan skulle då fortsätta diskutera det hela. Igår torsdag så fattade Förbundet beslutet att skjuta upp A-landslagens samlingar men att U19-landslagets samlingar skulle genomföras enligt planerna. 

Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup sitter i möte hela dagen men säger till Innebandymagazinet via SMS följande:    

 

- Våra landslag och vår högsta liga SSL är båda mycket viktiga verksamheter för Svensk Innebandy, efter de senaste dagarnas dialog i positiva anda med FSSL fattade Svenska Innebandyförbundet under torsdag förmiddag beslut om att skjuta på landslagslägret för seniorer till efter SM-finalen.

Beslutet har tagits med bakgrund av att VM för seniorer spelas i november/december 2021 samt att vi hörsammat föreningarnas oro kring nyckelspelare som är hårt belastade. 

Vi har samtidigt fattat beslut om att genomföra våra U-19 samlingar för både dam/herr i februari. 

Beslutet sker mot bakgrund av att VM spelas i april/maj 2021 och att vi inom vårt uppdrag har ett ansvar att ge våra landslag de bästa möjliga förutsättningar under rådande situation att förbereda sig inför VM. 

Svenska Innebandyförbundet tillsammans med vår förbundsläkare känner oss trygga i det omfattande åtgärdspaket inklusive de extra åtgärder vi vidtagit i syfte att minimera risken för smittspridning av Covid-19 inför de olika lägren.


TV: Poddpanelen: Så ska säsongen 2020/21 slutföras

SM-final i Globen utan publik? ”Kommer vara jävligt tomt”

Den här artikeln handlar om: