Landslagslägrens vara eller icke vara
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Generalsekreteraren om gårdagens möte

ANNONS

Mikael Ahlerup om vad som framkom under gårdagens möte om att SSL-föreningarna inte vill skicka sina spelare till landslaget.

Gårdagens stora nyhet var att SSL-klubbarna stoppar sina spelare från att delta på de kommande landslagslägren som damerna ska ha i Gävle och herrarna i Västerås i början på februari. Något som Sportexpressen var först att berätta. 

När truppen till damlandslagets samling presenterades förra veckan var det många som var undrande till att inga spelare från serieledarna Team Thorengruppen fanns med. Det framkom senare att föreningen stoppat sina spelare eftersom de inte tyckte det var försvarbart att skicka iväg sina spelare under den pågående pandemin. 

Innebandymagazinet pratade med landslagschefen Joakim Lindström efter Thorengruppens beslut och han sa då såhär om beslutet att åka iväg på landslagsläger under en pandemi.

- För att vårt uppdrag är att värna om hela Svensk innebandy. Från den yngsta till den äldsta. I detta arbete är landslagsverksamheten en central och mycket viktig del för innebandyns position inom svensk idrott. Något som både förbund och föreningar gynnas av i förlängningen.

- Landslagsverksamhet pågår världen över, samtliga landslag i övriga sporter i Sverige har samlingar. Innebandyn är en stor idrott som har resurser att kunna hantera även svåra situationer på ett ansvarsfullt sätt. Ska inte innebandyn ha som ambition i det läget att kunna genomföra ett isolerat läger på hemmaplan, det menar vi att vi kan. 

Under fredagen förra veckan så ska även övriga föreningar i SSL haft en möte och kommit fram till att de skulle stoppa sina spelare från att delta på landslagssamlingarna. Något som Föreningens Svenska Superligan (FSSL) meddelade till Svenska Innebandyförbundet. Det mynnade ut i att FSSL och Svenska Innebandyförbundet samt SSL-föreningarna hade ett möte om det hela på måndagskvällen. Innebandymagazinet har idag varit i kontakt med förbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup via sms och han säger så här om gårdagens möte:

- Vi har alla ett ansvar för Svensk Innebandy där SSL och våra landslag är två viktiga delar för att intresset för vår sport ska växa. 

Vi har igår genomfört ett mycket bra möte med FSSL och föreningarna där alla tog stort ansvar för den situation som råder, ett möte med bra dialog där alla fick komma till tals. 

Vi kommer med FSSL nu titta på ett par tänkbara vägar som vi tillsammans kan enas kring för att i en svår situation ändå komma framåt för Svensk Innebandys bästa, vad det innebär får våra samtal leda till.


Panelen om nya landslaget och hur Sverige ska ta VM-guld

Vill se klubblock i landslaget: "Bra att Falun och Storvreta sticker ut - sen kan man peta in Kim Nilsson där det går"

Den här artikeln handlar om: