Landslagstruppen
Foto: AC.Kårhag
Landslaget

Team Thorengruppens protest mot landslagssamlingen

ANNONS

Serieledarna i Svenska Superligan vägrar att skicka iväg sina spelare till landslagets samling i februari.

Tidigare idag tog förbundskapten Åsa "Kotten" Karlsson ut sin första landslagstrupp för året och många reagerade på att inte en enda spelare fanns med från serieledarna Team Thorengruppen. Något som fick sin förklaring när det dök upp ett pressmeddelande från Team Thorengruppen som förklarade att de inte kommer att skicka iväg några spelare till landslaget.

- Ur ett samhällsperspektiv känns det inte försvarbart att skicka iväg våra spelare", säger sportchefen Jocke Sjöström och fortsätter:

- Det är en mycket speciell situation i SSL som utspelar sig just nu. Det ställs in matcher i princip varje omgång på både dam- och herrsidan som en följd av Covid-19 vilket gör att klubben fattat det tuffa beslutet. De inställda matcherna är ett bevis på att smittan mer eller mindre påverkar alla lag i landet. Trots protokoll och tuffa rutiner drabbar pandemin oss ändå. Att då träffas från olika lag under fler dagar trots rutiner är olämpligt.

Sportchefen Sjöström tycker klubben fattat ett klokt beslut men lider givetvis med spelarna.

- Som förening är vi stolta att ha spelare i landslagssammanhang. Vi vill att alla våra spelare ska sträva efter att nå dit. Vi hoppas verkligen att det blir uttagna nästa läger och får visa upp sig då.

Spelarna har förståelse för beslutet men självklart vill de representera landslaget:

- Jag tycker föreningen haft en bra dialog med oss spelare. Givetvis vill man representera landslaget men har full förståelse för det tuffa beslut de fattat, säger Myra Aggestål som stoppas ifrån damlandslagets samling, 

Under beslutsprocessen har föreningen haft dialog med landslagsledningen som har gett försäkran om att inga påföljder kommer att drabba varken föreningen eller spelarna.

Fotnot: Även Dalen ställer sig bakom kritiken och anser att lägret bör flyttas


TV: Poddpanelen: Så ska säsongen 2020/21 slutföras

SM-final i Globen utan publik? ”Kommer vara jävligt tomt”

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: