Foto: Per Wiklund
SSL

Dalenstjärnan skadad - missar toppmötet

ANNONS

Morgondagens toppmöte mellan Dalen och Kalmarsund får klara sig utan två landslagsaktuella spelare.

Morgondagens toppmöte i SSL mellan tabellettan Kalmarsund och tabelltrean Dalen blir ytterligare en profil fattigare. Tidigare idag skrev vi om att Kalmarsundsstjärnan Kevin Björkströms ljumskskada är värre än befarat och att han kommer att missa morgondagens fight. 

Nu står det klart att även Dalenstjärnan Rasmus Andersson kommer att missa toppmötet efter att han fick en smäll på axeln i helgens match. 

– Jag fick någon lättare smäll på axeln. Det var inget märkvärdigt, en vanlig axel mot axel-situation i hörnet. Jag kom in lite snett och kände att det högg till, men det gjorde inte ont och jag kunde spela klart matchen, men när jag kom hem efter matchen kunde jag knappt röra axeln. I dag känns det lite bättre än i går, jag är lite öm, men det borde inte inte vara något problem till helgen, säger Andersson till Västerbotten Kuriren

Dalen har haft stora skadeproblem under hela säsongen och när Innebandymagazinet pratade med tränare Jonatan Brolin inför helgens match så hade laget fortfarande 6 spelare på skadelistan. Men Daniel Sonidsson, Tobias Sikström och Ketil Kronberg beräknades vara på gång tillbaka igen men tidigast till helgen. Hur lång tid Andersson kommer att vara borta är ovisst då han ska undersöka axeln ikväll. 

– Jag ska få en preliminär dom om det är några dagar eller några veckor. Jag hoppas kunna spela i helgen, men det är svårt att säga. Rent smärtmässigt om det fortsätter så här så borde jag kunna spela då.


TV: Profilerna sågar SSL-sändningarna: ”Jag tycker det är under all kritik”

Poddpanelen: ”Det är som att vi ska vara nöjda att vi får levande bilder, that’s it”

Matchrapporter: Kalmarsund tog ny seger mot Växjö Likaläge i matchserien efter Växjös seger mot Kalmarsund Kalmarsund fick en bra start mot Växjö Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2

Den här artikeln handlar om: