Värre än befarat
Foto: Albin Skur
Superligan

Kalmarsundsstjärnans skada värre än befarat

ANNONS

Kevin Björkströms skada läker inte så fort som planerat och backstjärnan kommer missa flera matcher.

Den femte januari fick Kalmarsundsstjärnan Kevin Björkström kliva av matchen mot Fagerhult Habo med en ljumskskada. Då var prognosen att han skulle missa en match mot Höllviken och sedan vara tillbaka mot Mullsjö den gångna helgen. Men han kom inte till start som planerat utan nu står det klart att Björkström kommer missa minst två matcher till.

- Kevin kan inte träna innebandy än så han är inte aktuell i veckan. Men det ingår samtidigt i kalkylen eftersom det är matchfritt nästa vecka. Vi offrar inte Kevins ljumskar i det här läget, säger tränare Alexander Brinkmann till Barometern.

I veckan står Dalen imorgon och Växjö på söndag på Kalmarsunds agenda. Två matcher som Björkström definitivt kommer att missa. Veckan därefter är det speluppehåll för Kalmarsund som har sin nästa match efter det den 13 februari mot Helsingborg. Då är planen att backstjärnan ska vara tillbaka på planen. Att det skulle vara en skada som drar ut längre på tiden är inte Brinkmann orolig för.

- Nej, i ett slutspelsperspektiv är jag inte orolig och jag tror att vi kan ge honom speltid flera veckor innan slutspelet börjar, men, som sagt, vi chansar inte nu.

Den landslagsaktuella backen har gjort fyra mål och sju assist på 14 matcher den här säsongen och är en av nyckelspelarna i Kalmarsunds dominanta förstafemma. Björkström har varit en stor anledning till att Kalmarsund helt oväntat leder Svenska Superligan för tillfället en poäng före Storvreta som har en match mindre spelad. Så det är ett stort avbräck för smålänningarna att inte ha han tillgänglig för spel mot tabelltrean Dalen och tabellfemman Växjö.

TV: Profilerna sågar SSL-sändningarna: ”Jag tycker det är under all kritik”

Poddpanelen: ”Det är som att vi ska vara nöjda att vi får levande bilder, that’s it”

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: