18.30 Dalen-Storvreta
Storvreta har ännu inte förlorat efter full tid den här säsongen och man lär bli ännu svårare att besegra med Gustafsson tillbaka.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Tobias Gustafsson: "Det känns lite surrealistiskt"

ANNONS

Efter fem matchers lång frånvaro är Tobias Gustafsson redo för match igen.

Storvreta-backen Tobias Gustafsson har inte spelat match sedan den 19 november på grund av en höftskada, men kommer finnas med i dagens mot Dalen på bortaplan (matchstart 18.30).

- Det har varit en alldeles för lång frånvaro för min sida. Jag har tagit hand om kroppen och det ska bli riktigt kul att vara tillbaka i spel, säger han till Storvretas hemsida.

- Man ska ha höga förväntningar på mig, som vanligt. Nu har jag fått några träningar på mig och visst, det var längesedan man spelade match, men jag tycker tempot på träningarna är betydligt högre än på matcher. Det borde vara en rätt enkel omställning. 

Gustafsson slutade på en sjätteplats på rankingen över världens bästa spelare 2020, Bara Faluns Emil Johansson, som slutade trea, rankades högre bland backarna i världen.

- Det är kul, jätteroligt! Det känns lite surrealistiskt. Det var andra gången jag var uppe och nosade där, så jag kanske är så bra, säger han.

28-åringen är inne på sin fjärde säsong i Storvreta och hann göra 16 poäng (varav 13 mål) på de åtta matcher han hunnit spela hittills. Han är inte den enda målproducerande backen för Uppsala-laget – mot Team Thorengruppen senast gjorde samtliga sex backar mål när man vann med 8-5.

Nu väntar ytterligare en match i Umeå när man gästar femman Dalen.

- Dalen springer mycket, sätter hög press, vilket brukar gynna oss – när lagetn sätter fart på det hela där vi kommer kunna utnyttja deras misstag och straffa dem. 


TV: Stor skillnad på domarnivån i herr- och daminnebandy

Poddpanelen: "Jättekonstigt att tjejerna inte får fajtas om det som killarna gör"

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: