#ibsilly
Stockholmarna Tobias (t.v) och Jesper Lindström förlänger sin vistelse i Kalmarsund.
Foto: FBC Kalmarsund
Superligan

Brödraduon stannar i topplaget

ANNONS

Serieledande Kalmarsund förlänger dubbla kontrakt.

Bröderna Tobias och Jesper Lindström värvades till Kalmarsund inför fjolårets säsong från allsvenska Salem. Duon behövde inte lång tid på sig att etablera sig i superligan och är nu nyckelpjäser hos serieledande Kalmarsund och Patrik Klockare Bäck, sportsligt ansvarig i klubben, är inte sen med att hylla brödraparet:

- "Tobbe" är nog Sveriges jobbigaste back att spela mot. Trots att han inte är en stor, tung, fysiskt spelande back så är han med sin tajming och sitt spelsinne oerhört jobbig att möta, speciellt med den formationens speciella sätt att spela försvarsspel på. Jag blir inte alls förvånad om "Tobbe" kommer att få som uppgift att plocka bort några av storstjärnorna i Finland, Schweiz och Tjeckien i kommande VM-turneringar, säger han i ett pressmeddelande från klubben om den äldre (26 år) av bröderna.

Den två år yngre Jesper, som spelar forward, får även han fina vitsord av Klockare Bäck.

- Jesper är nog den som totalt sett varit vår bästa spelare hittills denna säsong. Jag är jätteimponerad av kvaliteten Jesper levererar varje match. När han blir lite mer egoistisk i sitt spel så kommer även fler mål komma och därmed även fler rubriker. Han har en förmåga att göra sina lagkamrater bättre och är universal spelare som är lika bra som back som forward. Fortsätter han sin utveckling kommer helt säkert få chansen i landslaget framöver.

Båda kontrakten gäller över det två kommande säsongerna.


TV: Sveriges största innebandytalang

FBC Lerums Victor Johansson om utmärkelsen

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: