Helsingborg-Dalen 6-4
Foto: Jimmy Palm
Superligan

TV-tittarna blev blåsta på SSL-matchen

ANNONS

Varken publik på läktaren eller i TV-soffan första 36 minuterna - fotografen summerar Helsingborg-Dalen.

Den som hade sett fram emot att se SSL-innebandy från Helsingborg Arena på lördagseftermiddagen blev besviken. Tekniska problem gjorde att man inte fick se något av första perioden, och även större delen av andra perioden missade man innan sändningen kom igång. 

Med tomma läktare dessutom så var det alltså endast ett fåtal personer i form av sargvakter, fotografer och funktionärer som fick se hela matchen - som Helsingborg vann med 6-4. En av dem var fotografen Jimmy Palm.

– En väldigt böljande match där lagen skiftas om att ha momentum. Dalen börjar starkt men Helsingborg jobbar sig in i matchen och tar över. Sista halvan av matchen tycker jag Helsingborg är det bästa laget. En ganska tuff match med många kamper, säger Jimmy Palm till Innebandymagazinet.

Foto: Jimmy Palm

Den enda som till en början erbjöd livebilder inifrån arenan var FC Helsingborgs ”Studio Soffan”-programledare Mattias Aamisepp via klubbens Facebooksida. Dock endast i periodpauserna.

– Vi har fått höra att Sportexpressen har jätteproblem med sina sändningar och att ni inte har kunnat se någonting av vad som har hänt. Det står 17-3… nej, jag bara skojade. Det gör det inte. Det står 1-1 efter första perioden, sa Aamisepp i första pausen, och hade pratat med Helsingborgs lagkapten Oliver Johansson om hur han såg på matchbilden.

– Han sammanfattade att det är en rafflande innebandymatch. Det hände jättemycket, jättetråkigt att ni inte får se det. Det är mycket tätt framför kassarna. Ganska målsnålt, 1-1. Första målet gjorde Dalen efter 07:46 efter en tilltrasslad situation där det var snack med domarna om vart frislaget skulle slås. Frislaget slogs och det gick ganska snabbt så stod det 1-0. Sedan precis i slutet, 17:46 får Helsingborg en straff. Det är Max Wahlgren som tar sig in framför målvakten och blir hakad. Linus Malmström går fram och slår kyligt in den. Det är väl det som har hänt. Ganska mycket runtomkring, det smäller ganska hårt. En tät innebandymatch. 

Foto: Jimmy Palm

Sändningen kom igång drygt 16 minuter in andra perioden, som blev betydligt mer målrik. Ställningen efter mittperioden var 4-4.

– Jag tycker vi är det bättre laget på planen. Vi skapar mycket chanser och så. Sedan är det mer på våra egna misstag som de skapar deras chanser, och vi släpper till lite för billiga mål. Vi får sluta kladda med bollen på egen planhalva. De sätter så hög press, kommer vi förbi så får vi två mot ett-lägen, frilägen och det ena med det andra, sammanfattade Helsingborgsforwarden Linus Malmström i Studio Soffan.

I tredje perioden, som TV-publiken kunde bevittna, tog Helsingborg kommandot när Gustav Svensson satte 5-4 med ett kanonskott från backplats. Den ledningen kunde hemmalaget sedan bevaka och i slutminuten fick Jonathan Nilsson sätta avgörande 6-4 i öppen kasse.


TV: Sveriges största innebandytalang

FBC Lerums Victor Johansson om utmärkelsen

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping

Den här artikeln handlar om: