Sök
 
#ibsilly
Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan norra

Visby får ny tränare nästa säsong: "Begränsad marknad"

Klubbchefen kommenterar tränarens kommande avhopp.

Nyheten att Visbys tränare Christoffer Lindberg lämnar efter säsongen slog ner lite som en bomb i innebandy-Sverige. Lindberg klev på jobbet i somras men kommer lämna på grund av tids- och motivationsbrist.

Joakim Bandholtz, klubbchef i Visby, berättar om situationen att vara tränare på allsvensk nivå:

- Det är inte som en spelare som kommer till träningen och sedan släpper det. Det är en process som är som gör en väldigt upptagen. Sedan är det svårt att räkna arbetstimmarna. Det är ett tufft jobb att vara tränare och det är just därför föreningen väljer att heltidsanställa sina tränare senaste sex säsongerna så att dom skall få chansen att få ihop livspusslet och kunna ägna sig åt innebandy.

- Sedan är det olika hur mycket känslomässigt engagerad man är. Hur mycket ligger man och grubblar på kvällar helger, när man inte är på jobbet? Christoffer gå in med hjärtat i sitt uppdrag och skulle för sin egen skull behöva pausa emellanåt vilket alltid är en utmaning för oss som har passion för vår idrott.

 - Skulle du göra en runringning till samtliga allsvenska huvudtränare och fråga hur många som är heltidsanställda som huvudtränare så kommer svaret vara noll och alla skulle ha det som en dröm. Med det sagt så var det också Christoffers dröm men sen att klara av pressen och stressen och hantera alla känslor är alltid utmanande.

Bandholtz har själv haft olika roller i föreningen och är väl medveten om det jobb som ligger bakom att vara involverad i en elitidrottsklubb.

- Det är samma med sport- eller klubbchefen. Det är en tungarbetsbörda. Mitt första sms som var jobbigt att hantera trillade in halv sju i morse. Jag slutade jobba klockan 2 igår. Det är så det ser ut. Det gäller bara att man själv ska hantera det, det är en livstil att engagera sig i idrott. Jag tror inte många förstår att det är så. Hade du frågat en egenföretagare som kanske är snickare eller målare och jobbar med det 40-50 timmar i veckan plus all administration osv, det är för mig en bra liknelse på hur man är som huvudtränare. Sen är man dessutom chef för 30 personer, det är riktigt tufft det skall man komma ihåg.

Det är inte bara att rita pilar och streck på tavlor?

- Nej. Det är ett stort, stort engagemang. i idrottens fall blir sådana här situationer (som med Lindberg) lite större eftersom det är idrott och publikt. Framförallt på Gotland så blir man igenkänd för sitt jobb och det kanske också ger en ytterligare press.

- Jag har blev själv heltidsanställd i maj förra året när vi gick upp i SSL. Då kom jag från ett liv med ett jobb där jag jobbade 40 timmar i veckan och sen var sportchef och tränare, så nu uppfattar man att man har hur mycket tid som helst. 

Tränarjobbet var Christoffer Lindbergs första inom innebandyn efter att han avslutad spelarkarriären på elitnivå 2019.

- Han (Lindberg) kommer från tvärtom. Som spelare är du kanske borta två och en halv timme för träning och sedan komma hem. Nu är förberedelser och efterarbete nu. Man måste också hjälpa till och hantera saker som sker runt mobiltelefonen och så vidare där vi får notiser, sms och telefonsamtal dygnet runt. 

Har ni börjat titta på ersättare redan nu?

- Vi har börjat sondera terrängen. Första samtalet med Christoffer var i november och då hade jag ingen tanke på detta, men när vi träffades i jul så förstod jag att han skulle säga upp sig. Så där började man spetsa öronen i alla fall. Men tränarmarknaden är inte den bredaste.

Ett namn som är tätt förknippad med Gotlandsinnebandyn är Tom Iversjö, som nu saknar jobb inom sporten. Är han ett namn som är aktuellt för er?

- Nej, jag har inte pratat med någon om det. Han jobbar på ett företag som är partner till oss och vi har en kontakt där, men jag vet inte om han är sugen ens, om jag ska vara ärlig. Han hoppade in i Endre när de hade strul men valde sedan att gå tillbaka till företagslivet. Jag tror det är det han vill göra. Han är öven småbarnsförälder vilket är ytterligare en sak. 

När ni väljer ny tränare, väljer ni en utifrån hur ni vill spela innebandy eller går ni mer på spännande namn?

- Jag skulle kanske inte säga så heller. Nummer ett är hur man är som person. Det är nog inget problem att hitta ett sätt att spela som passar oss. Jag personligen trycker det är kul med tränare som försöker förändra och tänka lite nytt. Jag hittar gärna en ambitiös och lite mer orutinerad tränare än att gå på ett namn. Med det sagt betyder det inte att namn är dåligt heller. Det är lite kul att hitta såna som inte har breakat ännu. Det var inte så många som kände till Niklas Nordén när han gick till Växjö exempelvis. Han hade varit assisterande tränare i Helsingborg innan och åtta år senare är han förbundskapten. 

- Men ärligt talat så är det en väldigt begränsad marknad så det kommer handla mycket om personen. Det viktigaste kommer vara att hitta någon som vi tror att vi kommer göra något bra tillsammans med. Att man jobbar så sjukt tight. Det är viktigt med en bra personkemi, avslutar Bandholtz.


TV: Nyförvärvet från Herr5an gör mål direkt i Allsvenskan

Adam Kimström behövde bara drygt 14 minuter på sig att göra sitt första mål för Djurgården.

Matchrapporter: Visby IBK utklassade Hudik/Björkberg på bortaplan Visby IBK vände underläge och vann Oavgjort toppmöte mellan Visby IBK och Hagunda

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten