SSL Dam
Foto: AC.Kårhag
Superligan

Säsongen kan vara över för Jönköpingsstjärnan

ANNONS

"Det är jobbigt för man vill ha ett normalt liv. Jag vill inte vakna varje dag och längta till jag går och lägger mig"

Jönköpingsstjärnan och landslagsspelaren Gabriella Strandbergs gör just nu sin bästa säsong någonsin i SSL men det kan vara slutspelat för säsongen för 22-åringen. Backen har tidigare drabbats av två grova hjärnskakningar, den senaste för tre år sedan när en brutal tackling knockade henne i en allsvensk match.

- Jag har haft jätteont sedan det hände, det känns som någon har kört in mitt huvud i en vägg. När jag haft hjärnskakning tidigare har jag varit yr och mått illa men den här gången har det gjort riktigt ont också, sa Strandberg till Innebandymagazinet efter händelsen för tre år sedan.

I slutet på november så drabbades Strandberg av ytterligare en hjärnskakning och den här gången så körde någon in hennes huvud i en vägg, bokstavligen talat. När den hårdföre backen var på väg till träningen för några veckor sedan var hon så stressad att hon gick in i en betongvägg.  

– Jag skäms när jag säger det. Det var så klantigt. Betongen har en kant som jag fick i huvudet. Jag hör ju att det inte låter så farligt, men det tog väldigt illa på den sidan på huvudet som jag har haft väldigt mycket problem med, sa hon till Sportexpressen som var först att rapportera om detta.

Strandberg genomförde träningen men när hon kom hem så kände hon att något inte stod rätt till. Hon har dock kunnat träna och spela match efter det inträffade. Men hjärnskakningen har inte gett med sig istället har det bara blivit värre och i helgens match kom hon inte till spel mot Täby. Just nu klarar hon knappt av att gå promenader och hon sover flera timmar under dagtid.

– Inget är skrivet i sten, men jag har väl inga jättepositiva förväntningar på att spela mer den här säsongen. Jag vågar inte hoppas. Det satt sjukt långt inne att ta ett sådant beslut. Men min huvudskada har inte gått åt rätt håll, säger Strandberg till Sportexpressen

Jönköpingsstjärnan är inne på sin bästa säsong någonsin i SSL och på 11 matcher har backen som även spelar center ibland gjort 17 poäng. Hon blev även uttagen till landslagets senaste läger som hölls i Sigtuna i början på september. Att säsongen kanske är över precis när den börjat att ta fart är något som naturligtvis påverkar Strandberg hårt.  

– Jag är nedstämd, ledsen och besviken. Psykiskt mår jag inte bra. Innebandyn är en så stor del av mitt liv, jag älskar att träna och tävla, men jag är rädd för hela situationen nu. Det är jobbigt för man vill ha ett normalt liv. Jag vill inte vakna varje dag och längta till jag går och lägger mig.

Matchrapporter: Storvreta vann och avgjorde matchserien 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK

Den här artikeln handlar om: