Inför söndagens SSL
Superligan

Jönköpings duracellkanin går in i derbyt med en positiv känsla: "Har bra statistik mot dem"

ANNONS

Emil Nilsen snittar över 40 minuters speltid per match: "Mot Mullsjö spelade jag över 17 minuter i sista perioden".

Drygt två veckor har gått sedan Jönköpings 7-4-seger hemma mot Linköping.. I dag har laget chansen att ta tredje raka segern när Växjö väntar på bortaplan i ett hett Smålandsderby. 

– Självklart är det lite extra heta känslor mot Växjö eftersom att det är Smålands två största städer, säger Jönköpings backkugge Emil Nilsen till Innebandymagazinet och fortsätter: 

– Dessutom har det blivit griniga matcher mot dem under de senaste säsongerna, de gillar att grisa. Men vi har bra statistik mot dem och går in med en skön känsla i kroppen, vi vet att vi har goda chanser att slå dem. 

Faktum är att Jönköping har fyra segrar på sina fem senaste matcher mot Växjö, och att man får backa bandet hela vägen till 2018 för att hitta Växjös senaste seger mot Jönköping. 

Vad talar för att ni förlänger er fina svit mot Växjö? 

– Vi har verkligen börjat hitta rätt i femmorna och känslan är att alla börjar hitta sina roller allt mer. Min femma hade det lite segt med produktionen i inledningen, men de senaste tre matcherna har vi hittat en bra nivå i spelet och alla har höjt sig ytterligare lite till, säger Nilsen, som plussar lite extra för backkollegan Martin Glimberg.

– Han har sett extremt pigg ut på slutet och har verkligen visat vägen med sitt uppoffrande spelsätt. 

Du har också sett pigg ut, hur nöjd är du med dina egna prestationer? 

– Min form har varit lite upp och ner, precis som lagets, men det har känts bättre och bättre den senaste tiden och förhoppningsvis kan jag höja mig ytterligare några nivåer. Jag trivs bra med förtroendet från tränarna. 

Känslan när man ser er spela är att du spelar enormt mycket - blir du aldrig trött? 

– Jag trivs väldigt bra med att spela mycket. Under de senaste säsongerna har jag lagt ett enormt stort fokus på min kost och på att förbättra min fysik - och det har verkligen givit resultat. Jag har hittat en vikt som gör att gör att jag orkar springa, samtidigt som jag kan stå upp i närkamperna. 

Har du koll på hur många minuter du snittar per match?

– Någon gång har jag räknat på det där och kom väl fram till att jag snittar 40-45 minuter per match beroende på hur mycket tid i powerplay och boxplay det blir. Mot Mullsjö spelade jag 17 minuter i sista perioden. 

Ni har värvat in två nya spelare under uppehållet - kan du berätta lite om dem? 

– De ser väldigt intressanta ut båda två. Paolo (Riedi) har väldigt tydliga spetsegenskaper i offensiven - det ska bli kul att se vad han kan leverera. Han har sagt att han är extra taggad inför just den här matchen eftersom att han är lagkamrat med Pascal Meier i sitt Schweiziska klubblag. Han (Paolo) har utlovat två mål om Meier står, så vi får hoppas på att det blir så, säger Nilsen och berättar om lagets andra förvärv: 

– Emil (Jacobsson, ny på dubbellicens från Ledberg) är en jättetalang som är väldigt långt framme för sin ålder. Han har spelat en del med Simon Hult i veckan vilket har sett intressant ut. Det blir spännande att se vad han går för, säger Nilsen berömmande om talangen. 

Till sist - hur ser du på de nya förbundskaptenerna och att Mikael Hill fick lämna sitt uppdrag? 

– Jag lider naturligtvis med Micke och att det blev som det blev för honom. Jag har jättemycket att tacka honom för och han har en stor del i min utveckling. Vi hade hela tiden en väldigt tät dialog och han hade alltid vettig feedback till mig. 

Nilsen fortsätter: 

– Det är två enormt spännande namn. Niklas har ett enormt driv som smittar av sig - och hans resa med Växjö från nykomling till att stå i final i Globen tror jag att alla imponerades av. Jag triggas av den typen av tränare som kommer med energi och som driver på sitt lag. Brottman behöver väl ingen närmare beskrivning. Han har vunnit mer än någon annan och det vore konstigt om en så pass kompetent innebandyledare inte skulle leda landslaget någon gång. Jag är övertygad om att det är en bra lösning med dem. 


Matchrapporter: Storvreta vann och avgjorde matchserien 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK

Den här artikeln handlar om: