Foto: Tomas Brandt Wangel
Superligan

Dalenspelaren har fått sin dom från Juridiska Nämnden

ANNONS

På fredagskvällen fick Anton Ahlbäck glada nyheter från Juridiska Nämnden.

Det var efter förra helgens Umeåderby som Dalens Anton Ahlbäck blev anmäld till Juridiska Nämnden för en tackling på Thorengruppens Tobias Bergfors. Videogruppens motivering till varför man valde att anmäla Ahlbäck löd så här:

-  Videogruppen bedömer i den aktuella situationen att Ahlbäck har utfört handlingen medvetet. Ahlbäck har under hela situationen möjlighet att ta ett annat val för att minska risken till skada då han även har med sig viss fart in i tacklingen. Ahlbäck löper in i situationen från en vinkel där motståndaren har liten möjlighet att försvara sig själv. Därav får det anses föreligga en förhöjd skaderisk. VG anser därför att händelsen borde renderat i UM3 varvid situationen anmäls till JN.

Nu har domen kommit och Ahlbäck frias helt av Juridiska Nämnden med följande motivering:

- JN konstaterar att den sammanstötning mellan två spelare som nämnden har att bedöma är en kollision där den anmälde inte med grov vårdslöshet kommit att sammanstöta med motståndarlagets spelare. Under alla omständigheter är förseelsen inte av sådan art att bestraffning enligt RF 14 kap är motiverad. 

Läs hela beslutet här.

 


TV: Fullständigt magisk assist av Gabriel Kohonen

Snyggare passning än pappa Mika någonsin har gjort?

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: