Foto: Per Wiklund
Superligan

Calebssons drömfemma: "En av Sveriges bästa spelare genom alla tider"

ANNONS

Daniel Calebsson tar ut sin drömfemma för Innebandymagazinet.

Tre VM-guld och närmare 700 matcher i SSL. Att Daniel Calebsson är en av 2000-talets största innebandyprofiler råder det ingen tvekan om. För Innebandymagazinet har legendaren tagit ut sin drömfemma med spelare som han själv har spelat med under karriären. Vi har placerat ut Calebsson som center och låtit 39-åringen ta ut fem lagkamrater. En målvakt, två backar och två forwards. 

Målvakt

Gunnar Domeij:

- Av de målvakter som jag har spelat med är Gunnar den som har påverkat spelet allra mest. Han hade en enorm förmåga att läsa spelet och när han var som bäst var han helt omutlig. En världsmålvakt. 

Backar

Martin Östholm:

- Jag och Martin kamperade under jättemånga år i Pixbo och spelade för det mesta i samma femma. Han har varit outstanding i massa år och håller än i dag en jättenivå i sitt spel. Det var alltid väldigt tacksamt att spela med honom och ofta var det bara att ge honom bollen så att han fick skjuta. Jag gjorde ofta mitt bästa för att hålla mig borta från målet när han sköt eftersom att jag inte ville bli träffad. 

Mattias Samuelsson: 

- "Matte" är en av Sveriges absolut bästa spelare genom alla tider och kanske den som har betytt mest för landlslaget under de senaste tio åren. Han har en enormt hög lägstanivå och lyckas alltid höja sig några nivåer när det hettar till som mest. Dessutom är han en fantstisk person och en otrolig ledare. 

Forwards: 

Johan Andersson:

- Jag hade nöjet att spela med honom i Jönköping under flera säsonger. Johan är en enormt talangfull idrottare med en sällan skådad bollbegåvning. Jag tror att de flesta minns honom som en bra skytt, men han har mycket mer än så. Hans passningsförmåga var alltid underskattad. Jag spelade padel mot honom i somras och föga förvånande var han oerhört vass även där. 

Isaac Rosén: 

- Isaac är ett fysfenomen och ett proffs ut i fingertopparna. Han är en enorm pådrivare som har en förmåga att lyfta ett helt lag. Jag spelade mycket med honom i Pixbo och det var en ynnest varje gång. I den här femman bidrar han med lite andra egenskaper än oss andra. 



Matchrapporter: Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit Fiaskosäsong för Lillån IBK – som åker ur serien Dålig första period sänkte Fagerhult Habo

Den här artikeln handlar om: