Calebsson
Foto: Per Wiklund
Intervju

Duon klar - men klubbens störste utesluter en comeback: "Gjort rätt i att inte ringa mig"

ANNONS

Hyllar dubbelvärvning av moderklubben: "Två riktiga superproffs".

Under onsdagen offentliggjorde SSL-nykomlingen, Fagerhult Habo, dubbelvärvningen av Isaac Rosén och Henrik Olofsson. Två spelare med enorm rutin och med flera hundra SSL-matcher i bagaget. 

Trots det har duon en bra bit till Fagerhuts störste genom alla tider, Daniel Calebsson, som berättar för Innebandymagazinet att han till skillnad från Olofsson och Rosén inte har hört något från moderklubben. 

– Jag såg att de presenterades under dagen. Själv har jag inte hört någonting, jag är jättebesviken, säger Calebsson till Innebandymagzinet med en stor portion ironi, och hyllar Fagerhults två profilvärvningar: 

– Det är två riktiga superproffs som de plockar in och som kommer att betyda hur mycket som helst för dem. Jag är säker på att de kommer att bidra med massa viktig rutin och inställning - och jag tror fortfarande att de har mycket att ge innebandymässigt. Det ska bli kul att följa dem, säger Calebsson, som ger sin syn på nykomlingslaget. 

– Jag gillar att de står fast vid sin idé att spela offensiv innebandy. Visst, de kommer att åka på några storförluster, som den mot Pixbo, men i längden kommer de att tjäna på att de vågar spela sitt spel. Jag tror absolut att de håller sig kvar i SSL. 

Hur noga följer du innebandyn och SSL i dag? 

– Jag följer den inte slaviskt, men jag hänger med i vad som händer och följer framförallt Pixbo. I år får jag erkänna att jag inte har sett en enda match så här långt. Det är tråkigt nu när man inte får vara på plats och kolla, säger Calebsson och berättar att han i fjol såg samtliga Pixbo-matcher på plats i Wallenstamhallen. 

Hur är det med din egen innebandyform? 

– Fagerhult har gjort helt rätt i att inte ringa mig. Sedan jag slutade 2019 har jag knappt rört en innebandyklubba. Det har varit skönt att koppla bort innebandyn och få göra andra saker i livet, säger Calebsson som uppehållet till trots inte utesluter en roll inom innebandyn vad det lider. 

– Innebandyn är nog inte ett avslutat kapitel, det tror jag inte. I vilken form, eller vad exakt jag vill göra, det vet jag inte. Men det blir inte som spelare i SSL i alla fall den tiden är över, skrattar Calebsson, som på cv:t har imponerande 685 SSL-matcher. 

Vilket lag ligger dig närmast om hjärtat? 

– Det är svårt att jämföra, men Pixbo är väl närmast mig i dag med tanke på att jag bor här i Göteborg och fortfarande har kontakt med flera i laget. Men jag har ömma känslor även för Fagerhult och följer dem extra nära nu när min systerson spelar i laget och nu när "Henke" och Isaac har kritat på får jag följa dem ytterligare lite extra. Jag gläds jättemycket med alla runt föreningen och den resan som de har gjort är enorm.  

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: