Foto: Kjell Svensson
Herrettan

Binge om starten: "Varit lite mellanmjölk"

ANNONS

Har fokus på annat än innebandy: allt fokus ska ligga på att rädda livet på folk och bekämpa pandemin på de sätt vi kan. Innebandyn är långt ner på priolistan.

Med nyförvärv som Daniel Gabrielsson, Daniel Schmidt - och inte minst tränaren Magnus "Binge" Jäderlund sågs Rosersberg som ett av favoritlagen i Herr1an Östra Svealand. 

Inledningen: Två vinster och två förluster - och en åttondeplats i serien är dock inte den starten som laget hade hoppats på.

– Vi matchade mot allsvenska lag innan serien med några bra insatser och några knackiga. Som alltid med ny tränare och massa nya lirare får man ge det lite tid. I serien har vi varit lite mellanmjölk och mest letat efter form och stäm. Vi kommer bli bättre, menar Binge, som inte är orolig för att laget ska tappa ytterligare fart nu när serien är satt på paus. 

– Vi tränar individuellt sju dagar i veckan. Ett bra tryck i träningen, man får möjlighet att fokusera fullt ut på sin egen fysik.  

Han fortsätter: 

– Säsongen pågår ändå alltid året om, dag ut och dag in. Varje dag är en möjlighet att bli starkare och bättre genom bra träning. Ska vi vara ärliga har ju säsongen inte bjudit på  någon sprakande upplevelse direkt med tomma läktare och trötta matcher. 

Finns det någon spelare hos er som du vill lyfta lite extra? 

– Alla kan bra mycket bättre. Unge Jonas Rosén är spännande, Simon Holmström oerhört nyttig med sitt slit och kapten Jämtdal alltid bra.  Potentialen kan jag lyfta. Det gäller att få allt på plats. Då blir vi farliga, säger Binge, som är tydlig med att innebandyn, under rådande pandemi, kommer i andra hand. 

– Allvarligt talat så tycker jag att allt fokus ska ligga på att rädda livet på folk och bekämpa pandemin på de sätt vi kan. Innebandyn är långt ner på priolistan. 

Matchrapporter: Rosersberg vann mot Tyresö Trollbäcken på bortaplan Dålig start sänkte Rosersberg mot Hammarby

Den här artikeln handlar om: