Produktguiden

TV: Här tillverkas Fatpipes jubileumsklubba

ANNONS

Unik inblick i fabriken som firar 25 år med ny lättviktsklubba: "Ligger i framkant"

Raw Concept 27 Independent Factory är Fatpipes nya innebandyklubba som är framtagen av en alldeles speciell anledning. Fatpipes Niclas Olofsson berättar:

"Vi släppte den som en hyllning av vår fabrik i Helsingfors som firade 25 år och det hantverk (det är ju faktiskt ett hantverk) som sker där. Fatpipe är ju det enda varumärket som bygger ihop sina klubbor i egen fabrik. På det sättet har vi både maximal kontroll över kvaliteten på varje klubba som vi släpper ifrån oss samt även 100% kontroll över arbetsvillkoren för de arbetare som gör det jobbet. Den delen känns viktig för oss som säljer produkterna och även våra återförsäljare uppskattar det. Ägarna av Fatpipe har alltid varit stolta över att deras klubbor byggs ihop av innebandyspelare, dvs killar och tjejer som verkligen vet hur de vill att slutprodukten skall vara för att kunderna ska uppskatta dem. Kontrollen gör också att vi kan fortsätta leverera produkter av världsklass och att vi år, IGEN, har världens lättaste klubba visar att vi hela tiden ligger i framkant.

Att vi kallar oss för ”Independent Factory” är för att Fatpipe är just oberoende, dvs inte ägs av något annat företag eller investerare vilket de övriga stora varumärkena gör. Fatpipe vill inte bli styrda eller tvingade till saker... vi gör som vi vill."

Se den häftiga tillverkningsprocessen från fabriken i videoklippet ovan!



FAKTA

Fatpipe Raw Concept 27 Independent Factory

  • Skaft: 11 lager av Racing Carbon
  • Skaftlängder: 104/101/96 cm
  • Flex: 27 mm
  • Grepplinda: New Raw Concept grip black
  • Blad: Jab blade PPB coal black FH2
Den här artikeln handlar om: