Corona-pandemin
Foto: Per Wiklund
Superligan

Föreningen sätter sitt damlag i SSL i karantän

ANNONS

En 6 dagars lång karantän väntar Sirius damlag efter att laget drabbats av ett bekräftat Covid-19 fall.

Bakgrunden till dagens beslut, som innebär att SSL dam inte spelar matcher och inte genomför några gemensamma träningar, är att en spelare i damtruppen testat positivt för Corona och att det finns fler med symtom, meddelar Sirius via sin hemsida.   

Sirius skulle ha spelat match på lördag mot Västerås Rönnby men den matchen har klubbarna kommit överens om att flytta. Det pågår även diskussioner med Thorengruppen att flytta nästa match veckan efter.

- Vi är väldigt tacksamma för att Rönnby delar vår åsikt om att vi som förening och lag måste ta ansvar utifrån ett samhällsperspektiv, säger Sara Orebrand, sportchef för SSL dam.

Från och med idag onsdag den 18 november är damerna satta i karantän och det finns även planer på att sätta herrlaget i karantän även om de inte har några konstaterade fall av Corona just nu. 

- Det finns en ambition att även sätta herrlaget i karantän som en försiktighetsåtgärd då det finns många kontaktytor mellan herr- och damlaget. Det handlar bland annat om den grupp av personer som ideellt arbetar med våra arrangemang som till viss del är överlappande mellan herr- och dammatcher. Det finns även personer i dam och herr som lever tillsammans. Vi har dock inte lyckats flytta torsdagens herrmatch mot Thorengruppen då vi inte har några konstaterade fall i herrlaget och då det skulle innebära kostnader för Thorengruppen att flytta matchen med kort varsel, skriver Sirius på hemsidan och fortsätter: 

- Styrelsen fattar beslutet att sätta damlaget i karantän som en försiktighetsåtgärd och med hänsyn till vårt ansvar för våra spelare, ledare och de som arbetar ideellt på våra matcher. Den skarpa uppmaningen från regeringen om att vara extra försiktiga under de kommande veckorna samt den allmänna utvecklingen i Uppsala med stigande smitta och ökat tryck på sjukvården har också vägts in i beslutet. 

Peter Thornberg, ordförande i Sirius om beslutet:

- Detta beslut handlar inte bara om våra lag. Det är större än så. Våra spelare har familjer som vi utsätter för eventuell smitta. Vi har funktionärer ideellt på våra matcher som vi riskerar att utsätta för smitta och de har familjer. Det är ett ansvarstagande för vår region, för vårt samhälle, för sjukvårdens situation, för allas vår skull. Beslutet är helt enkelt vårt sätt att ta samhällsansvar.
 

 

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Skälby vann klart borta mot Sirius Djurgården segrare hemma mot Sirius Chanslösa senast – men nu kunde Sundsvall FBC besegra Sirius Förlust mot Sirius trots comeback för Tyresö Trollbäcken

Den här artikeln handlar om: