Foto: Hugo Hildén
Division 1 Mellersta

Därför är poängkungen tillbaka i KAIS Mora

ANNONS

Lämnade Strängnäs efter bara tre matcher - återvände till Herr1an.

Emil Hedström gjorde succé i Herr1an förra säsongen med 57 poäng, och när han sedan blev klar för Strängnäs inför den här säsongen rankades 21-åringen som en av Allsvenskans bästa värvningar. På de tre inledande matcherna i Strängnäs stod han för tre assists. 

Men nu är Hedström tillbaka i KAIS Mora. Där har han gjort nio poäng på två matcher. För Innebandymagazinet berättar han om valet att flytta hem till Dalarna.

– I det stora hela så är det några faktorer utanför planen som gjorde att jag valde att ta det beslutet, säger Emil Hedström till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Innebandyn fungerade bra och fick en stor roll i Strängnäs och mycket förtroende från dag 1. Men som sagt, saker utanför planen som gjorde att det inte funkade för mig.

KAIS Moras tränare Peter Wallin har hyllat Hedströms insatser sedan återkomsten. I 13-3-segern mot Örebro gjorde Daniel Simons-Pettersson tre mål och det hade Hedström en stor del i.

– Det lossnade denna gång för Daniel Simons-Pettersson och det mycket tack vare Emil Hedström. Han visar åter igen framfötterna och ligger bakom det mesta i sin formation, sa Wallin efter matchen.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Målfest för Kais Mora borta mot Alunda Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Partille tog revansch på Strängnäs Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors

Den här artikeln handlar om: