North American Floorball League
Internationellt

Tre lag klara för första nordamerikanska innebandyligan

ANNONS

TV: Här presenteras lagen och deras ägare i nya ligan inför starten 2021.

The North American Floorball League (NAFL) slog upp portarna i augusti och det är fritt fram för lag och spelare att anmäla sitt intresse innan ligan startar i juni 2021. Det här blir den första innebandyligan i Nordamerika där det annars bara arrangeras några turneringar för de klubbar som finns.

Formatet för NAFL är att åtta lag kommer delas in i två divisioner, East och West. Grundserien kommer spelas över fyra helger och totalt kommer lagen spela 12 grundseriematcher. Topp 2-lagen från respektive division avancerar till slutspelet som hålls den femte helgen på säsongen. Grundserien startar 19 juni 2021 och finalen 18 juli. Totalt 10 000 dollar delas ut i prispengar till topp 4-lagen.

På Youtube offentliggör initiativtagaren Ryan Connor lag för lag som kommer att delta i ligan. De som presenterats hittills är Fort Worth Panthers, Cleveland Buccaneers och nu senast Texas Tornados. Ägare till Texas Tornados är Theo Blanco, en amerikansk Uppsalabo som driver Turbo Sport & Adventure zone i Uppsala och som har en son som spelar i Sirius och U19-landslaget i USA.




Du kanske även vill läsa:
Första nordamerikanska innebandyligan startar 2021
Första nordamerikanska innebandyligan startar 2021
Den här artikeln handlar om: